Ψυχρός εκτελεστής ο Ολλανδός ανιματέρ

Διασωληνωμένο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το 12χρονο αγόρι, μετά την...
ολοκλήρωση της λεπτής νέας χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων που του προκάλεσε στο νωτιαίο μυελό με μαχαίρι ο Ολλανδός ανιματέρ.

Οι γιατροί, -πρόκειται για τους νευροχειρουργούς κκ Γκουτζόγλου και Χατζημιχάλη- έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες αποκατάστασης μέσω της χειρουργικής επέμβασης στους τραυματισμένους σπόνδυλους (υπήρχαν δύο μεγάλα χτυπήματα στον έβδομο και
τον ένατο σπόνδυλο), αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού ασθενή.

Κατά πληροφορίες, η επαναφορά από την καταστολή του ασθενή θα επιχειρηθεί την Παρασκευή κι εφόσον το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση όπως τις πρωινές ώρες. Τότε ενδεχομένως να γίνει και νευρολογικός έλεγχος από τους ειδικούς για να (επαν)αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης και το εύρος της βλάβης στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων του παιδιού.

Κατά πληροφορίες, οι γιατροί του Παίδων δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα περιθώρια που υπάρχουν καθώς η κάκωση που διαπίστωσαν και μέσω της μαγνητικης τομογραφίας και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της πολύωρης επέμβασης είναι βαριά.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η συνέντευξη της μητέρας του 20χρονου Ολλανδού δράστη Σιρίνο Σράιβερ η οποία μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα «Hart van Nederland» είπε ότι «Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος, είναι αυτιστικός και πρόκειται για ένα γλυκό αγόρι που δεν του άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να τραβά την προσοχή». Για εκείνη συνεχίζει να αποτελεί μυστήριο πώς ο γιος της προέβη σε μια τόσο αποτρόπαια πράξη

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σράιβερ δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το γιο της από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό. Ενώ είπε, επίσης, πως δεν έχει καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί πως εναντίον του Ολλανδού ανιματέρ ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Ο μαχαιροβγάλτης Ολλανδός οδηγήθηκε στις 10 το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να ορισθεί δικηγόρος του. Ο δράστης πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα