Πως θα "μπεί" καιρικά ο Απρίλης..;

Παρασκευή 1 Απριλίου
Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλήν όμως των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αρκετά μεγάλα ύψη βροχόπτωσης ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν απο Α/ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως εως 7 bf ειδικά στο Αιγαίο.

Στην Αθήνα θα είναι συννεφιασμένος ο ουρανός με διαστήματα βροχοπτώσεων κατά τόπους εντονότερα,
ίσως και τοπικών καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι θα πνέουν απο Β διευθύνσεις εντάσεως 4-5 bf.

Σάββατο 2 Απριλίου
Οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν στην Δυτική χώρα αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οπου τα φαινόμενα εκεί θα είναι περισσότερα έντονα. με τοπικές καταγίδες μικρής διάρκειας. Παρ'όλ'αυτα θα βρεξει ασθενώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Οι άνεμοι θα επιμείνουν απο Β διευθύνσεις εντάσεως εως και 7-8 bf στο Αιγαίο.

Στην Αθήνα δεν προβλέπεται βελτίωση του καιρού και έτσι στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και ο καιρός του Σαββάτου, με λιγότερα ύψη βροχής όμως. Βελτίωση του καιρού στην Αττική αναμένεται απο αργά το βράδυ του Σαββάτου και προς τα ξημερώματα της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και έτσι στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τους 15 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν απο Β διευθύνσεις εντάσεως 4-6 bf.

Κυριακή 3 Απριλίου
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα και έτσι καλές και ανοιξιάτικες συνθήκες θα επικρατήσουν γενικότερα. Απο το βράδυ όμως τοπικές βροχοπτώσεις θα πλήξουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα επιμείνουν απο Βόρειες διευθύνσεις εντάσεως εως και 7 bf κυρίως στο Αιγαίο, με εξασθένηση τους όμως απο το απόγευμα.

Στην Αθήνα αναμένεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις, κατα τόπους πυκνότερες, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει το μεσημέρι τους 19 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι γενικώς θα παρουσιαστούν εξασθενημένοι.

Δευτέρα 4 Απριλίου
Βροχοπτώσεις αναμένονται στα Δυτικά τμήματα της επικράτειας, οι οποίες θα έχουν έντονο χαρακτήρα στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, δείγμα οτι όλα αυτά τα τμήματα θα παραμείνουν ανεπηρέαστα απο τις βροχοπτώσεις.

Στην Αθήνα η ημέρα θα ξεκινήσει με ανοιχτό ουρανό, αλλά πολύ γρήγορα θα συννεφιάσει με πολύ μικρή πιθανότητα για κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Απο αργά το απόγευμα όμως ο ουρανός θα ανοίξει αφού οι νεφώσεις θα διαλυθούν κατα το μεγαλύτερο ποσοστό τους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας την Δευτέρα θα φτάσει τους 19 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι θα πνέουν γενικότερα απο μεταβλητές διευθύνσεις και ασθενείς.

Τρίτη 5 Απριλίου
Η ημέρα θα ξεκινήσει χωρίς ουσιαστικά καιρικά φαινόμενα και με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες σχεδόν
Keywords
Τυχαία Θέματα