Πώς οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας καταλαβαίνουν αν κάποιος κουβαλάει όπλο

Υπάρχουν πολλά ενδεικτικά σημάδια ότι κάποιος κουβαλάει ένα... πυροβόλο όπλο και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ γνωρίζει πολλά από αυτά.

Δεδομένου ότι οι φύλακες του προέδρου, οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, είναι ειδικοί στον τομέα αυτό, συνέταξαν έναν οδηγό όπου δίνουν στοιχεία για το καταλαβαίνουν ανα κάποιος κουβαλάει όπλο και ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι
πράκτορες είναι να καταλάβουν αν κάποιος είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας

Με τον καθορισμό της «ισχυρής πλευράς», οι πράκτορες μπορούν στη συνέχεια να εξετάσουν πιο εύκολα αν το άτομο μεταφέρει ένα όπλο σε αυτή την πλευρά του σώματός του. Ο οδηγός λέει ότι η παρουσία των δαχτυλιδιών ή ρολογιών ή πώς ένα άτομο ανάβει το τσιγάρο, είναι όλα ενδείξεις του ποια είναι η δυνατή πλευρά του.

Οι άνθρωποι που μεταφέρουν όπλα συχνά τα αγγίζουν περιοδικά και διακριτικά για να δημιουργούν μια «αίσθηση ασφαλείας» για να βεβαιωθούν ότι είναι ακόμα εκεί, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα.

Ο οδηγός αναφέρει ότι το 88% των ανθρώπων στις ΗΠΑ είναι δεξιόχειρες.

Προσέξτε για μη φυσιολογικές κινήσεις του σώματος

Όταν κάποιος μεταφέρει ένα όπλο, ειδικά όταν δεν είναι σε θήκη, κατά πάσα πιθανότητα θα βεβαιωθεί ότι δεν κουνιέται. Για το εκπαιδευμένο μάτι, αυτό είναι ένα πολύ εύκολο πράγμα να εντοπιστεί.

Αποκαλυπτικά σημάδια μπορεί να είναι ο άκαμπτος βραχίονας στην πλευρά του όπλου ή η τοποθέτηση του αγκώνα πάνω στο όπλο για να το κρατήσει ασφαλές. «Ενώ περπατάει ή τρέχει, θα παρατηρήσετε ένα μικρό ή άκαμπτο ψαλιδισμό στον διασκελισμό του ποδιού», σύμφωνα με τον οδηγό.

Οι ενδείξεις για την κατοχή ενός όπλου είναι ιδιαίτερα έντονες όταν κάθεται κάτω, ακουμπά ή προσπαθεί να μπει ή να βγει από ένα όχημα, καθώς τότε θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι το όπλο δεν θα φύγει από την θέση του. Οι κάτοχοι του όπλου θα προσπαθήσουν επίσης να «φτιάξουν» τα ρούχα τους για να βεβαιωθούν ότι καλύπτουν το όπλο.

Να είστε καχύποπτοι με όσους είναι ντυμένοι περίεργα και ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος

Οι παράξενες ενδυματολογικές επιλογές μπορεί να ένδειξη για κατοχή όπλου.

Ο οδηγός προειδοποιεί για χαλαρά ή φαρδιά ρούχα, τα οποία θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι κάποιος κρύβει ένα όπλο. Ακόμα, τα είδη ένδυσης πρέπει να ταιριάζουν και στην εποχή. Αν ένα άτομο φοράει φαρδύ σακάκι το καλοκαίρι, αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι.

«Τα πυροβόλα όπλα έχουν βάρος», αναφέρει ακόμα ο οδηγός, έτσι οι πράκτορες θα πρέπει να ψάχνουν για βάρος στα ρούχα ή στις τσάντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα