Πώς να κρατήσεις απασχολημένο το παιδί σου πάνω στο καρότσι

Υπάρχουν παιδιά που η βόλτα με το καρότσι είναι για αυτά εφιάλτης. Την ίδια ώρα που άλλα τρελαίνονται και τη ζητούν με βροχές και με χιόνια. Είναι παράλογο κι όμως συμβαίνει…
Δεν τους αρέσει να κάθονται δεμένα; Τι ακριβώς φταίει είναι άγνωστο.

Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο ώστε να συνηθίσει το καρότσι αφού είναι αδύνατον να το κρατάς συνεχώς αγκαλιά όταν είστε έξω ή ακόμη χειρότερα να περπατάει ενώ θέλεις να κάνεις τα ψώνια σου. Όχι πως οι δρόμοι μας ή τα πεζοδρόμιά μας κάνουν τη βόλτα με το καρότσι περίπατο… Αλλά στην ανάγκη δεν έχεις άλλη λύση.
Δες παρακάτω, με ποιον τρόπο θα μπορέσεις να κάνεις πιο ευχάριστη την παραμονή στο καρότσι για το παιδί σου.

Τα μεγάλα σε διάρκεια σνακς. Δώσε του στο χεράκι κάτι που του αρέσει να μασουλάει. Το αγαπημένο του μπισκότο ή ένα κομματάκι τσουρέκι. Κάτι εύκολο που θα το κρατήσει απασχολημένο. Φρόντισε να έχεις δεύτερο μαζί σου γιατί έτσι όπως κινείσαι με το καρότσι δεν αποκλείεται να του πέσει από τα χέρια και να έχεις κλάματα.

Οι σαπουνόφουσκες αρέσουν πολύ στα παιδιά και όχι μόνο. Αν είναι σε θέση να φυσήξει σωστά ώστε να φτιάξει σαπουνόφουσκες, τότε έχεις τη λύση που θα το κρατήσει ήσυχο στο καρότσι για ώρες. Ειδικά καθώς θα είστε σε κίνηση και θα παρατηρεί τις σαπουνόφουσκες στον ορίζοντα… δεν αποκλείεται και εσύ δηλαδή να χαζέψεις.

Μια παιδική φωτογραφική μηχανή θα το ενθουσιάσει. Αν είναι λίγο μεγαλύτερο μπορείς να του δώσεις μια παιδική φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίζει οτιδήποτε του κάνει εντύπωση στον δρόμο.

Το ίδιος ισχύει και με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό παιχνίδι ή το tablet. Για να μην το κλαις όμως ισχύει ό,τι είπαμε παραπάνω. Θα πρέπει να στρέψεις προς το μέρος σου το κάθισμα του καροτσιού για να βλέπεις τι γίνεται…
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα