Πώς γίνεται το τέλειο καθάρισμα του παρμπρίζ από μέσα [video]

Τώρα που αρχίζει και πάλι να αυξάνεται η...
θερμοκρασία, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το εσωτερικό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας θα είναι συχνά θολό και θα μοιάζει σαν να έχει ένα φιλμ βρωμιάς κολλημένο πάνω του, το οποίο σας δυσκολεύει στην οδήγηση.

Υπάρχει μια απλή εξήγηση για το θαμπό, θολό, βρώμικο εσωτερικό του παρμπρίζ το καλοκαίρι: Τα πλαστικά και τα δέρματα που υπάρχουν στο ταμπλό του αυτοκινήτου περιέχουν έλαια που τα διατηρούν
μαλακά και εύκαμπτα. Η μεγάλη θερμοκρασία (ειδικά μέσα στην καμπίνα του οχήματος όταν αυτό μένει για ώρα στον ήλιο) φέρνει αυτά τα έλαια στην επιφάνεια και τα εξατμίζει. Ο ατμός από τα έλαια αυτά ανεβαίνει και “κολλάει” στο εσωτερικό του παρμπρίζ.

Επίσης, οι υδρατμοί από την αναπνοή σας, τον ιδρώτα σας και την χρήση του air condition αφήνουν το στίγμα τους στα τζάμια. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καπνό του τσιγάρου.

Όλα αυτά δημιουργούν μια βρώμικη στρώση στο εσωτερικό τζάμι, κάτι που κάνει την ορατότητα πιο θαμπή. Θα το παρατηρήσετε περισσότερο τη νύχτα με τα φώτα του δρόμου και των άλλων οχημάτων, καθώς θα αντανακλούν επάνω στο παρμπρίζ.

Πώς να καθαρίσετε τέλεια το παρμπρίζ από μέσα

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον καλύτερο τρόπο για να το πετύχετε αυτό.

Τι δείχνει το βίντεο:

1. Πρώτα απ' όλα καθαρίστε το παρμπρίζ εξωτερικά

2. Με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα με μικροΐνες σκουπίστε το εσωτερικό τζάμι. Κάντε κυκλικές κινήσεις στην αρχή και αφότου γυρίσετε την πετσέτα σε καθαρή πλευρά, κάντε κάθετες κινήσεις.

3. Πάρτε ένα απλό σφουγγαράκι τύπου “γόμα” (θα τα βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ, τα λένε σφουγγαράκια γόμας ή σφουγγαράκια μαγική γόμα) και βρέξτε το καλά με καθαρό χλιαρό νερό, χωρίς κανένα πρόσθετο χημικό. Τα σφουγγαράκια αυτά περιέχουν ήδη καθαριστικά χημικά, τα οποία “ενεργοποιούνται”, όταν βρέξετε το σφουγγαράκι. Και πάλι, κάντε κυκλικές κινήσεις, για να μαζέψετε την βρομιά από το παρμπρίζ.

4. Χωρίς να χάσετε χρόνο, πάρτε μια άλλη καθαρή, στεγνή πετσέτα με μικροΐνες και προτού προλάβει να στεγνώσει το νερό στο τζάμι, σκουπίστε όλο το εσωτερικό του παρμπρίζ. Και πάλι: πρώτα κυκλικές κινήσεις και μετά- με την στεγνή πλευρά- σκουπίστε με κάθετες κινήσεις.

5. Τέλος, πάρτε όποιο καθαριστικό για τζάμια έχετε και καθαρίστε το παρμπρίζ από μέσα, όπως θα κάνατε και με τα τζάμια στο σπίτι σας. Ψεκάστε το καθαριστικό τζαμιών απευθείας επάνω σε μια 3η, στεγνή, καθαρή πετσέτα με μικροΐνες και καθαρίστε με τις ίδιες κινήσεις το τζάμι.

Αυτό ήταν! Τώρα το εσωτερικό του παρμπρίζ θα είναι πεντακάθαρο και θα δείτε τη διαφορά αμέσως στην ορατότητά σας στην οδήγηση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, [video],pos, [video]