Πωλείται αεροπλάνο, σε καλή κατάσταση και καλή τιμή...

Οι δήμαρχοι της ΠΕΔ Θεσσαλίας προσπαθούν να ξεφορτωθούν τα δύο «Τσέσνα» που κληρονόμησαν. Για άλλη μια φορά, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, η διοίκηση...
ασχολήθηκε με την προσπάθεια πώλησης των δύο αεροπλάνων που διαθέτει.

Τα δύο μονοκινητήρια τετραθέσια «Τσέσνα» είχαν αγοραστεί από τις ΤΕΔΚ Λάρισας και Μαγνησίας προ πενταετίας, μεταχειρισμένα, αντί 64.000 και 68.000 ευρώ αντίστοιχα, με σκοπό να συνεισφέρουν στην πυροπροστασία της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες.

Στη συνέχεια, τα δύο
αεροπλάνα εκχωρήθηκαν από τις ΤΕΔΚ, μέσω συμβάσεων, στις τοπικές Αερολέσχες και πετούσαν από τα αεροδρόμια της Λάρισας και της Αγχιάλου. Οι αερολέσχες τα χρησιμοποιούσαν στα εκπαιδευτικά προγράμματά τους, είχαν την ευθύνη της συντήρησης των αεροπλάνων ενώ οι ΤΕΔΚ συνεισέφεραν την καλοκαιρινή περίοδο στο κόστος των καυσίμων καθώς τα δύο «Τσέσνα» ήταν ενταγμένα στο σύστημα Πολιτικής Προστασίας για τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών.

Μετά, προέκυψε το περασμένο καλοκαίρι εμπλοκή με καταγγελίες για κατάχρηση πτήσεων και τα δύο αεροπλάνα έμειναν καθηλωμένα στην 110 και στην 111 Π.Μ. (στη φωτογραφία ο δήμαρχος Αλμυρού σε συνάντηση με ενδιαφερόμενο αγοραστή και το προς πώληση «Τσέσνα»).

Εδώ και ένα εξάμηνο, έχουν γίνει προσπάθειες να βρεθούν αγοραστές αλλά η οικονομική κρίση εμποδίζει το πωλητήριο να ευδοκιμήσει και φυσικά απαξιώνονται κάθε μέρα που περνάει

Έτσι η Επιτροπή που ορίστηκε από την ΠΕΔ Θεσσαλίας, συνεχίζει να προσπαθεί μέσω διαπραγματεύσεων με κάποιους ενδιαφερόμενους να πουλήσει τα «Τσέσνα» σε αξιοπρεπή τιμή, περιορίζοντας το ύψος της ζημίας.

almyrosinfo.gr
Keywords
Αναζητήσεις
tsesna timh, aeroplano metaxeiriameno
Τυχαία Θέματα