Πειραιώς: Ικανοποιητικός αριθμός προσφορών για το Ντυνάν - Αξιολογούνται από PwC

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε οτι την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε...
η Α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας "Ημιθέα Α.Ε.", η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με την εμπρόθεσμη υποβολή ικανοποιητικού αριθμού μη δεσμευτικών προσφορών, από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Τις προσεχείς ημέρες, η Τράπεζα
σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες προσφορές προκειμένου να επιλεγούν εκείνες που θα προχωρήσουν στη Β´ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής της.

Η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών δεν είθισται να αποτελεί ορόσημο για μια διαγωνιστική διαδικασία. Στον διαγωνισμό πώλησης που τρέχει, όμως, η PwC για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αντικείμενο την πώληση της Ημιθέα (σ.σ. η εταιρεία που ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν), τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Η συμφωνία μεταξύ υπουργείου Υγείας και Ιδρύματος Ωνάση, η οποία προβλέπει τη συμμετοχή του τελευταίου στον διαγωνισμό, με σκοπό την αγορά του ιδιωτικού νοσοκομείου και την «επανένταξή του(;) στο Δημόσιο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, λειτουργεί καταλυτικά για τον εν εξελίξει διαγωνισμό, καθιστώντας κρίσιμο τεστ τον αριθμό και το περιεχόμενο των μη δεσμευτικών προσφορών.

Όπως ανέλυσε το Euro2day.gr, ενδεχόμενη απόσυρση του Ερρίκος Ντυνάν από το πεδίο των ιδιωτικών νοσοκομείων και ένταξή του στο Δημόσιο λειτουργεί ως «μάννα» εξ ουρανού για όσους ομίλους δραστηριοποιούνται στον κλάδο και κρίνουν ότι διαθέτουν ήδη ικανοποιητική θέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα