Παρελθόν το σαββατοκύριακο για τους εργαζομένους

Οι Αυστραλοί που παραδοσιακά είχαν το σαββατοκύριακο ελεύθερο από δουλειά και το ξόδευαν με την οικογένειά τους, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει, κατά ένα μεγάλο μέρος, συνήθειες και αντί για... μπάρμπεκιου και κολύμπι στη θάλασσα, πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγε το Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, ένας στους τρεις εργαζόμενους σήμερα περνά το Σαββατοκύριακο στη δουλειά, πράγμα επιζήμιο για την οικογένεια και την ποιότητα ζωής τους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η επικεφαλής της εν λόγω
έρευνας, επίκουρος καθηγήτρια Lyn Graig, δήλωσε αναφορικά ότι το φαινόμενο αυτό, το να κλέβεις πολύτιμο χρόνο από την οικογενειακή ζωή, έχει δυσμενή επίδραση στο δέσιμο της οικογένειας, αλλά και των φιλικών δεσμών, καθώς επίσης και στον κοινωνικό ιστό γενικότερα.
Η αύξηση εις τριπλούν του αριθμού των εργαζομένων που δεν έχουν πλέον το Σαββατοκύριακο στη διάθεσή τους, αλλά το περνούν στη δουλειά, συντελέστηκε σταδιακά τα τελευταία 20 χρόνια.euro2day.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα