Ομοιότητες θέσεως Σαμαρά και "Δημιουργίας Ξανά", αναγνώστης παραθέτει...

Σήμερα το μεσημέρι, ήταν μία από τις ημέρες που αναγκάστηκα να μείνω σπίτι, λόγω ασθένειας και είπα να δω κάποιες πολιτικές θέσεις.
Πέραν των τετριμμένων της αριστεράς – δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, θα κρατικοποιηθούν όλα και όλοι θα γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι, ξεχώρισα τον Σαμαρά που θα μιλούσε για κοινωνική πολιτική στο Ζάππειο.

Τον άκουσα να μιλάει λέγοντας για πρώτη φορά για άρση του «κατάπτυστου» νόμου περί ευθύνης υπουργών,
και πόθεν έσχες για όλους από το 74 και μετά. Και για δικαιοσύνη

Συγκεκριμένα

«Καταργείται η εξέταση από Βουλευτές σε όσες υποθέσεις αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα. Ανακρίσεις κάνει ο αρμόδιος δικαστής, όπως σε όλες τις υποθέσεις και τα αρμόδια δικαστήρια, όχι η Βουλή».

«Ψηφίζεται νέος νόμος, ο οποίος θα υποχρεώνει τους πολιτικούς (όσους διετέλεσαν Υπουργοί ή βουλευτές) να προασπίζουν το κύρος της πολιτικής ιδιότητας, ακόμα και μετά την θητεία τους.»

«Διενεργείται αναδρομικός έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων και όλων των πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν αδικήματα από το 1974 και εντεύθεν. Όπου παρατηρούνται αδιαφανείς συναλλαγές σχηματίζεται δικογραφία.»

«Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ και όλων των πολιτικών προσώπων»

Σε επίπεδο Διοίκησης του Κράτους

«Διαφοροποιούνται και πρέπει να διαφοροποιούνται οι Υπουργοί από τους Βουλευτές. Καθιερώνεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής και της υπουργικής ιδιότητας, και επί τέλους η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία αποκτούν ανεξαρτησία»

«Καθιερώνεται χρονικός περιορισμός - ανώτατο όριο θητείας για κάθε βουλευτή»
«Καταργείται η αμοιβή των βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές.»
«Καταργείται η βουλευτική ασυλία»
«Η δημιουργία ενός μικρότερου, καλύτερου και πιο ευέλικτου κράτους μέσω της δραματικής μείωσης των περιττών δαπανών του Δημοσίου»

Για την Δημόσια Τάξη και τις Συγκεντρώσεις

”Σε επίπεδο καθημερινής ζωής θα εφαρμοστεί η υπάρχουσα νομοθεσία, που απαγορεύει την κατάληψη δια της βίας δημόσιου ή ιδιωτικού χώρου. Οι καταληψίες -όποιοι και να είναι: εργαζόμενοι, αγρότες, περίοικοι, φοιτητές, μαθητές- αντιμετωπίζουν τη διαδικασία του αυτόφωρου.»

«Δεν θα χρησιμοποιούνται χημικά αλλά νερο με μεγάλη πίεση για να διαλύονται οι συγκεντρώσεις που εμποδίζουν τους πολίτες να πηγαίνουν στην δουλειά τους»

Και άλλες πολλές
Σκέφτηκα, ότι λογικά όλα αυτά που λέει, αλλά κάπου τα έχω ξαναδεί, κάπου τα έχω ξανακούσει λίγους μήνες πριν.
Και θυμήθηκα που.
Κάποιος Θάνος Τζήμερος, σε ένα πολιτιστικό χώρο- κινηματογράφο αν θυμάμαι καλά τα είχε πει αυτά.
Και τα επαναλαμβάνει μέχρι τώρα.
Αυτός και το κόμμα που ηγείται, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ.

Δηλαδή ένα κόμμα με οργάνωση, ένα κόμμα με μεγάλη οικονομική βάση και πολλούς συμβούλους, για να πείσει την κοινωνία – αντιγράφει τις θέσεις ενός πραγματικά ανεξάρτητου φιλελεύθερου κόμματος, ενός κόμματος της Κοι
Keywords
Τυχαία Θέματα