Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο τάβλι

Από το Γραφείο Τύπου
Ολοκληρώθηκαν με τη διεξαγωγή των Τελικών Φάσεων (Play Offs) οι...
«μαραθώνιοι» του φετινού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου που διοργανώνει ετησίως η «Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon» (www.bgfed.gr). Νικητές ήταν οι Γιώργος Αυδής (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) και Κώστας Μητρέλης αντίστοιχα. Το Pallini Tennis Park φιλοξένησε αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου, πολλές από τις οποίες κρίθηκαν στο φινάλε, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές εκπλήξεις.

Στην Τελική Φάση του Κυπέλλου, σήμανε επιτέλους η ώρα του Κώστα Μητρέλη,
ενός παίκτη με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο (τρίτος στο European backgammon Tour το 2011), ο οποίος όμως ποτέ δεν είχε γευτεί τη χαρά ενός εγχώριου τίτλου. Στον τελικό, επικράτησε σχετικά εύκολα του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ενώ στον αγώνα για την τρίτη θέση, ο μετέπειτα Πρωταθλητής, Γιώργος Αυδής, επικράτησε του Μιχάλη Προυκάκη.

Στα Play-Offs του Πρωταθλήματος είχαμε… μία από τα ίδια: Ο Γιώργος Αυδής επικράτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας ότι είναι… παντός καιρού και συστήματος ανάδειξης του τελικού νικητή, αφού πέρυσι βραβεύθηκε επικρατώντας στην τελική βαθμολογία, ενώ φέτος έφτασε στο ακριβοθώρητο repeat, χρησιμοποιώντας τον νέο θεσμό της τελικής φάσης.

Κομβικής σημασίας στην πορεία του για το νέο τίτλο, ήταν η νίκη του Αυδή στον ημιτελικό επί του Χρήστου Γρούτσου, φετινού «Νικητή της Χρονιάς», που είχε καταλάβει την πρώτη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, έχοντας σημειώσει τις περισσότερες επιτυχίες στα επί μέρους μηνιαία τουρνουά. Στον τελικό, ο Αυδής επικράτησε του Στέφανου Μπονάνου, ο οποίος με τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση στη μέχρι τώρα αθλητική του καριέρα.

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ BACKGAMMON

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2013 Γιώργος Αυδής

2012 Γιώργος Αυδής

2011 Χάρης Χρηστίδης

2010 Χάρης Χρηστίδης

2009 Κώστας Χιωτίνης

2008 Γιώργος Κλείτσας

1993 (Ε.Ο.Π.Τ.) Γιώργος Κώνστας

1988 (Ε.Ο.Π.Τ.) Κώστας Χιωτίνης

«ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

2013 Χρήστος Γρούτσος

2012 Γιώργος Αυδής

2011 Χάρης Χρηστίδης

2010 Χάρης Χρηστίδης

2009 Κώστας Χιωτίνης

2008 Γιώργος Κλείτσας

Σημείωση: Λόγω του συστήματος διεξαγωγής, οι «Νικητές της Χρονιάς» 2008 – 2012, συμπίπτουν με τους Πρωταθλητές.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

2013 Κώστας Μητρέλης

2012 Γιώργος Αυδής
Keywords
Τυχαία Θέματα