Ολοκληρώθηκε κακήν κακώς η πρώτη συνάντηση θεσμών με τον Τσακαλώτο

Ολοκληρώθηκε απρόσμενα νωρίς και κακήν κακώς, η πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποχώρησε χωρίς την παραμικρή δήλωση και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτηση δεν μπήκε καθόλου επί ουσίας ούτε των δημοσιονομικών ούτε των εργασιακών.

Και τούτο, παρά το ότι οι σημερινές συναντήσεις θεωρούνταν κρίσιμες προκειμένου να καταστεί δυνατή μια κατ’ αρχήν συμφωνά σε τεχνικό επίπεδο μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Παρά το ότι η συνάντηση για τα δημοσιονομικά είχε προγραμματιστεί για τις 21:30 ο κύκλος των επαφών
ολοκληρώθηκε στις 22:00 χωρίς καν να μπουν στην ουσία.

Κάτι που εκτιμάται ότι επιβεβαιώνει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών ως προς το εύρος των αναγκαίων μέτρων.

Το μόνο που φέρεται να συμφώνησαν οι δύο πλευρές στην τρίωρη συνάντηση είναι η ατζέντα της αυριανής ημέρας, στα θέματα δηλαδή τα οποία θα επικεντρωθούν.

«Εκκίνηση» η απαίτηση για μέτρα 2% του ΑΕΠ

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι το σημείο εκκίνησης των συζητήσεων για τα δημοσιονομικά είναι η απαίτηση των δανειστών για μέτρα 2% του ΑΕΠ. Ωστόσο, σημειώνουν ότι στην πορεία της διαπραγμάτευσης αυτό μπορεί να μειωθεί, συμπληρώνοντας πως όποιος και να είναι ο αριθμός, αυτό ισχύει και για τα «καλά» και για τα «κακά» μέτρα.

Την ίδια στιγμή, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι είναι αισιόδοξη η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς πως είναι εφικτή μία τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα