«Οι τράπεζες ενισχύουν τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση»

Τις τράπεζες «δείχνει» ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως υπεύθυνες για τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί ότι οι... τράπεζες ενισχύουν τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση αποβλέποντας σε υψηλές προμήθειες, σύμφωνα με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα
Χάντελσμπλατ (Handelsblatt), προδημοσίευση της οποίας αναμετάδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Στις δεκαετίες του '80 και του '90, οι τράπεζες κέρδισαν πολύ υψηλές προμήθειες από την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στη Λατινική Αμερική και την Ασία», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι «θα ήθελαν να κάνουν και πάλι το ίδιο στην Ευρώπη».

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δήλωσε ότι μία μερική ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας θα προκαλούσε ζημιές στους ισολογισμούς ορισμένων τραπεζών που έχουν δανείσει την Ελλάδα, αλλά αυτές οι ζημιές θα ήταν «περιορισμένες», ενώ οι προμήθειες από μία αναδιάρθρωση θα ήταν «πολλά υποσχόμενες».

Στο μεταξύ, μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την οποία εμφανίζονται να αποζητούν ορισμένοι οικονομολόγοι, δεν μπορεί να προβλεφθεί παρά μόνον ως «ύστατο μέτρο», εκτίμησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο
real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα