Οι συσκευές Apple μας κατασκοπεύουν και καταγράφουν την τοποθεσία μας

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του, ο Alasdair Allan συζητά για τη διαπίστωση ότι οι συσκευές Apple με λειτουργικό iOS 4 (iPhones, iPads)... καταγράφουν ένα αρχείο με την τοποθεσία μας καθώς και την ώρα που βρισκόμασταν στο κάθε σημείο. Αυτό θα εκπλήξει τους περισσότερους χρήστες. Είναι κατανοητό ότι μια μικρή ποσότητα δεδομένων θα μπορούσε να αποθηκευτει για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του GPS, ή να χρησιμοποιηθεί στις υπηρεσίες κοινωνικής
δικτύωσης. Ωστόσο, ανακάλ! υφτηκε ότι στο αρχείο μπορούν να καταγραφούν "δεκάδες χιλιάδες" τοποθεσίες μας. Το αρχείο που περιέχει αυτές τις πληροφορίες ονομάζεται "consolidated.db" και δεν είναι κρυπτογράφημενο, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που βρεθεί σε λάθος χέρια μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

Αυτή τη στιγμή, δεν έχει αναφερθεί κατάχρηση των εν λόγω αρχείων, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος είναι ο λόγος υπαρξής τους, και γιατί μπορούν να συγκεντρωθούν τόσα δεδομένα. Ο Peter Warden έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που οπτικοποιεί το αρχείο με τις τοποθεσίες σας σε περίπτωση που σας τρώει η περιέργια.
http://www.gugoo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα