«Όασις»: Τζόγος η πρώτη εξάρτηση

Η οικονομική κρίση έφερε στην πρώτη θέση των εξαρτήσεων τον τζόγο (νόμιμο και παράνομο) και στη δεύτερη τον αλκοολισμό.


Αυτό προκύπτει από τα άτομα που απευθύνθηκαν στο κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις» της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία δύο χρόνια.
Περίπου 2.000 άτομα έχουν ζητήσει βοήθεια από το 2008 ως σήμερα από την «Οασις», και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου Δαμιανό Δουΐτση, τα περισσότερα είχαν πρόβλημα με το τζόγο, στον οποίο, πολλοί κατέφυγαν για να αντιμετωπίσουν τα
οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για το νόμιμο τζόγο, όπως το «Πάμε Στοίχημα», το «ΚΙΝΟ», ως το διαδικτυακό πόκερ και τα καζίνα, αλλά και τον παράνομο τζόγο, όπως τα παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Το κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις» ξεκινά εθελοντική ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Γίνε μέρος της λύσης και εθελοντής της Όασις». Στο πλαίσιο της δράσης εθελοντές θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα εξαρτήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ θα γίνεται και διανομή εντύπων ακόμη και στις παραλίες και στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, της Ασπροβάλτας και του Σταυρού Θεσσαλονίκης.
Πρώτοι που δήλωσαν εθελοντές είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, ενώ την καμπάνια υποστηρίζει η έπαρχος Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή.

Απο την Ελευθεροτυπία
Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών
http://oxiallatixera.blogspot.com/
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα