Ο μεγάλος Ευρωπαϊκός τελικός

Μπάγερν εναντίον τις Ντόρτμουντ, ή αλλιώς γερμανικός εμφύλιος. Αμφότερες απέκλεισαν τους δύο τεράστιους συλλόγους της Ισπανίας...
την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης και απέτρεψαν ένα Ισπανικό εμφύλιο. Η πρώτη φορά στην ιστορία του champions league, που δυο Γερμανικές ομάδες συναντιούνται στον τελικό.

Η Μπάγερν, η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή έχει φιλοδοξίες να κατακτήσει το τρόπαιο που έχασε πέρυσι, μέσα στο σπίτι της. Έχοντας διασύρει την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό
με συνολικό σκορ τον δύο αγώνων 7-0, διψάει να...
κατακτήσει αυτό το τρόπαιο, καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχει φτάσει τρείς φορές στον τελικό και περιμένει η Τρίτη να είναι και η φαρμακερή. Είναι η πρωταθλήτρια Γερμανίας για αυτή τη σεζόν και πολύ άνετα κιόλας. To μόνο μελανό σημείο σε αυτή την όμορφη ιστορία, είναι το οικονομικό σκάνδαλο του προέδρου της Μπάγερν, Ούλι Χένες, φίλου της Άνγκελα Μέρκελ. Έχει κατακτήσει μία φορά το champions league, το 2001.

Η Μπορούσια του Ντόρτμουντ, η ευχάριστη έκπληξη του φετινού champions league, θέλει να πανηγυρίσει έναν τίτλο, κόντρα στην μεγάλη της αντίπαλο στο γερμανικό πρωτάθλημα. Απέκλεισε την Ρεάλ του Μουρίνιο κόντρα στα προγνωστικά. Η Ντόρτμουντ είναι ένα πρότυπο ομάδας, καθώς πριν από μία δεκαετία, ήταν στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και τώρα βρίσκεται στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι η περυσινή πρωταθλήτρια Γερμανίας, αλλά φέτος η Μπάγερν έχει κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα, όντας ασταμάτητη. Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ομάδα και στους οπαδούς η μεταγραφή του μεγάλου τους αστεριού "Μάριο Γκέτσε" στην Μπαγερν, έναντι 37 εκατομμύριων ευρώ. Έχει κατακτήσει μία φορά το champions league, το 1997.

Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα. Ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός και εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει, θα είναι πολύ ενδιαφέρον ο πανηγυρισμός του Γκέτσε ο οποίος δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, κόντρα στη νέα του ομάδα. Η επέλαση τον Γερμανών συνεχίζεται, καθώς πέραν της πολιτικής τους κυριαρχίας, κατακτούν και την κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Φαινομενικά το φαβορί είναι η Μπάγερν, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, καθώς μπάλα είναι και γυρίζει. Γι' αυτό λοιπόν, ραντεβού στης 25 Μαΐου στο Wembley του Λονδίνου.

spirouni.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα