Ο Διώτης μοίραζε τα στικάκια σαν μαρουλόφυλλα

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη, ο οποίος «μοίραζε το στικάκι σαν μαρουλόφυλλα», αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «που αντί να προσπαθήσει να συγκροτήσει αντιναζιστικό μέτωπο, μαζί με τη Χρυσή Αυγή... έχουν συγκροτήσει ένα μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον μου» όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής
ο Ευ. Βενιζέλος.
Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε στο στόχαστρο τον Γ. Διώτη, λέγοντας πως «ανάλογα με τη λογοτεχνική ροπή κάθε στελέχους της αντιπολίτευσης κατηγορούμαι ότι κράτησα στο συρτάρι μου, στο σεντούκι μου ή στο μαξιλάρι μου τη λίστα και την απέκρυψα από την αρμόδια υπηρεσία που είχε τη λίστα, τη μελέτησε, την κράτησε και αναπαρήγαγε τα αντίγραφα ως μαρουλόφυλλα και τα μοίραζε σε δημοσιογράφους και εκδότες.
Κι όλα αυτά με την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι βουλευτές χοροπηδούν ενθουσιασμένοι δίπλα στον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος από κάποια πηγή πήρε το αντίτυπό του και έφτασε τώρα και να συμβουλεύει και τον εισαγγελέα τι να κάνει».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε μια αήθη επίθεση κατά του ιδίου και της οικογένειάς του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με χυδαιότητες και αναλήθειες.
Και πρόσθεσε: «Με τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχει ένας νευρικός κλονισμός. Δημοσιογραφικά τον εκφράζει ο Βαξεβάνης και πολιτικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που νιώθουν εκτεθειμένα». Και συνέχισε δηκτικά: «Απαντήστε: Ποια είναι η πηγή του κ. Βαξεβάνη; Ποιος του έδωσε το στικάκι το οποίο διερεύνησε και κάνει υποδείξεις τώρα στους εισαγγελείς; Το στικάκι αυτό, αυτός που το έδωσε στον κ. Βαξεβάνη, με τη βοήθεια και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να το δώσει και σε άλλους εκδότες και δημοσιογράφους. Βοά η πιάτσα για συναντήσεις, για συνομιλίες, για προσφορές», ενώ σε υψηλούς τόνους ξεκαθάρισε πως «δεν δέχομαι την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση που καθοδηγήθηκε επισήμως από το Γραφείο Τύπου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «τα χθεσινά (προχθεσινά) γεγονότα κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο να καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία» και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αποσύρει εντός της ημέρας το όνομά του από την πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.
Υποστήριξε δε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ακόμα και το κύρος της τρικομματικής επιτροπής που πήγε να παραλάβει το υλικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή, με την οποία συγκροτούν μέτωπο». Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις πληροφορίες από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο CD που απέστειλαν εκ νέου οι γαλλικές αρχές υπάρχουν 600 ονόματα που απεκρύβησαν από το προηγούμενο αρχείο.
Λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, η Νάντια Βαλαβάνη -την οποία «φωτογράφισε» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- σχολίασε λέγοντας πως «το παραμύθι πάει να γίνει μυθιστόρημα. Δεν περίμενα να μην έχουν ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο πως ούτε εγώ, ούτε κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ερώτηση για τα "600 ονόματα"».

ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ
Την Πέμπτη η συζήτηση
Οριστικά την επόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των τριών αιτημάτων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Αυτό αποφασίστηκε χθες στη διάσκεψη των προέδρων στο Κοινοβούλιο, ωστόσο? σκότος επικρατεί για το πώς θα γίνει η διαδικασία και δη για το πόσες θα είναι οι κάλπες που θα στηθούν, αλλά και πώς θα είναι τα ψηφοδέλτια. Δύο προτάσεις έπεσαν στο «τραπέζι».
Η πρώτη -που είναι και η επικρατέστερη- είναι να στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για καθένα από τα προτεινόμενα πρόσωπα και κάτω από τα πρόσωπα πιθανώς να αναγράφονται και τα προτεινόμενα αδικήματα. Η δεύτερη είναι να στηθούν τρεις κάλπες, μία για κάθε πρόταση. Σε αυτήν, ωστόσο, την περίπτωση επί της ουσίας δεν ακολουθείται η επιταγή της μυστικότητας της ψηφοφορίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα