Μήπως το κατοικίδιο ζώο σας διώχνει τα κακά πνεύματα;

Έχει τύχει ποτέ ο σκύλος σας να γαβγίζει σε κάτι που εσείς δεν βλέπετε;...

Μήπως η γάτα σας έχει αγριέψει ενώ κοίταζε σε ένα σημείο που δεν υπήρχε τίποτα; Αν ναι, τα νέα δεν είναι καλά: ίσως στο σπίτι σας βρίσκονται κακά πνεύματα. Δεν χρειάζεται όμως να φοβάστε! Το θετικό είναι ότι το κατοικίδιο ζώο σας τα διώχνει μακριά.

Μια καινούρια έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πιστεύουν ότι οι τετράποδοι φίλοι τους τους προστατεύουν
από τα κακά πνεύματα. Σύμφωνα λοιπόν με μια καινούρια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στη Βρετανία από τη φιλοζωική οργάνωση «Blue Cross», πάνω από το 30% των ανθρώπων πιστεύει ότι τα κατοικίδια ζώα προστατεύουν από τα φαντάσματα και τα πνεύματα.

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ανέφεραν ότι οι σκύλοι και οι γάτες τους τους προειδοποιούν για την ύπαρξη κάποιας υπερφυσικής παρουσίας γαβγίζοντας, γρυλίζοντας και κοιτάζοντας κάπου που δεν υπάρχει τίποτα ή φεύγοντας από κάτι που ο ίδιοι δεν μπορούν να δουν. Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες είπαν ότι το τρίχωμα του ζώου στον λαιμό ανασηκώνεται όταν το πνεύμα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
Από τους ιδιοκτήτες σκύλων, περίπου το 25% δήλωσε ότι είδε τον σκύλο του να γαβγίζει ή να κοιτάζει κάπου που δεν υπήρχε τίποτα τουλάχιστον 3 φορές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Περίπου το 25% των ανθρώπων που είχαν γάτες είπε ότι τις είδε να αγριεύουν σε έναν χώρο που δεν υπήρχε τίποτα πάνω από 2 φορές τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ενώ άλλοι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν δει τη γάτα τους να ακολουθεί με τα μάτια της κάποια αόρατη παρουσία μέσα σε ένα δωμάτιο.
Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες ανέφεραν επίσης ότι είχαν δει τα κατοικίδιά τους να συμπεριφέρονται περίεργα σε μέρη που κάποιος είχε πεθάνει. Οι ικανότητες των κατοικίδιων ζώων είναι περισσότερες από την απόκρουση των κακών πνευμάτων αφού διαθέτουν επίσης ψυχικές ικανότητες.
Το κατοικίδιό σας ίσως διαθέτει μεταφυσικές ικανότητες
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων πιστεύουν ότι τα ζώα τους διαισθάνονται το πότε ένα μέλος της οικογένειας έρχεται ή πρόκειται να φύγει από το σπίτι. Άλλοι δήλωσαν ότι τα κατοικίδια ζώα τους ξέρουν πότε είναι ώρα για το δείπνο, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι μπορούν να διαισθανθούν ότι πλησιάζει μια καταιγίδα.
Η Tamsin Durston, νοσοκόμα ζώων και εκπαιδεύτρια σκύλων στη φιλοζωική οργάνωση «Blue Cross», αναφέρει: «Τα κατοικίδια ζώα αντιλαμβάνονται γρήγορα τις ανεπαίσθητες αλλαγές στη συμπεριφορά μας και το περιβάλλον με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουν πότε σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι ή πότε υπάρχουν αλλαγές στην ατμόσφαιρα, όπως όταν πλησιάζει μια καταιγίδα.
Προσαρμόζονται γρήγορα στην καθημερινή ρουτίνα κι έτσι γνωρίζουν πότε οι ιδιοκτήτες τους επιστρέφουν στο σπίτι, πότε είναι η ώρα για δείπνο και πότε ετοιμάζονται να βγουν έξω χωρίς αυτά».Πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι περίπου το 75% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων πιστεύει ότι τα ζώα μπορούν να προβλέψουν μια ασθένεια, ενώ ένας ιδιοκτήτης σκύλου ανέφερε ότι ο σκύλος του τον προειδοποίησε για μια λοίμωξη των νεφρών τοποθετώντας το πόδι του πάνω στο στομάχι του. Ωστόσο, αυτή η πεποίθηση δεν είναι υπερβολική αφού υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν τις ικανότητες ανίχνευσης ασθενειών από σκύλους.
Για παράδειγμα, πέρυσι το περιοδικό «Medical News Today» αναφέρθηκε σε μια μελέτη η οποία αποκάλυψε πως 2 εξαιρετικά εκπαιδευμένα σκυλιά κατάφεραν να εντοπίσουν καρκίνο του προστάτη σε δείγματα ούρων με 98% ακρίβεια, γεγονός που οφείλεται στην οξεία όσφρησή τους. Η Durston εξηγεί: «Τα κατοικίδια ζώα και οι ιδιοκτήτες τους αναπτύσσουν ισχυρό δεσμό, οπότε είναι λογικό να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν πότε ο ιδιοκτήτης τους δεν νιώθει καλά ή έχει κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα».
Οι σκύλοι και οι γάτες ήταν τα κατοικίδια ζώα για τα οποία αναφέρθηκε ότι διέθεταν περισσότερες ψυχικές και μεταφυσικές ικανότητες και ακολουθούν τα κουνέλια, τα ινδικά χοιρίδια και τα άλογα. Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι τα κατοικίδια ζώα μας είναι κάτι περισσότερο από χαριτωμένα και χαδιάρικα. Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες λοιπόν, διαθέτουν επίσης υπερφυσικές ικανότητες που προστατεύουν εμάς και την οικογένειά μας κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε την επόμενη φορά που το ζωάκι σας θα αγριέψει ή θα γαβγίσει σε έναν χώρο που φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς.Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα