Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Γράφει: Διάκος ΘοδωρήςΜήπως το έχετε παρακάνει; Πολλές φορές, όταν ξεκινάμε την γυμναστική – ειδικά αν το σχεδιάζαμε εδώ και καιρό, ή αν έχουμε έναν πολύ ξεκάθαρο στόχο – είναι εύκολο να... παθιαστούμε. Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να αγαπάμε την γυμναστική, είναι αλήθεια ότι αν το παρακάνουμε, όχι μόνο αντιστρέφουμε όλα τα υπέροχα οφέλη που έχει η άσκηση για τον οργανισμό μας, αλλά βάζουμε και τον εαυτό μας σε σημαντικό κίνδυνο τραυματισμού. Ποια είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι χρειαζόμαστε άμεσα να… χαλαρώσουμε;

Δεν κάνουμε πρόοδο: Αν παρατηρήσετε ότι – παρά το γεγονός ότι γυμνάζεστε περισσότερο ή καλύτερα – η πρόοδός σας δεν αυξάνεται, ή και μειώνεται, τότε πρέπει να σταματήσετε για λίγο.

Μικροί τραυματισμοί: Αν αισθάνεστε συνεχώς ενοχλήσεις ή έχετε μικρούς τραυματισμούς που δεν φεύγουν γρήγορα.

Μυϊκοί πόνοι: Αν χρειάζεστε πολύ περισσότερο χρόνο από το κανονικό για να επανέλθετε έπειτα από σκληρή προπόνηση.

Κακή διάθεση ή απότομες αλλαγές: Αν παρατηρείτε απότομες αλλαγές στην διάθεσή σας, ή αν βλέπετε ότι, παρά το γεγονός ότι η γυμναστική συνήθως σας ανεβάζει, νιώθετε άσχημα.

Έλλειψη διάθεσης και κινήτρου: Αν τελευταία αισθάνεστε ότι δεν θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο, αν νιώθετε ότι δεν απολαμβάνετε πλέον την γυμναστική, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Έλλειψη συγκέντρωσης: Αν δεν μπορείτε να είστε 100% παρών πνευματικά την ώρα που γυμνάζεστε.

Απώλεια ή αύξηση βάρους: Αν γυμνάζεστε σε υπερβολικό βαθμό, οι πιθανότητες να παρατηρήσετε ανεξήγητες αυξομειώσεις στο βάρος σας είναι μεγάλες.

Ανάγκη για ζάχαρη: Αν αισθάνεστε πως χρειάζεστε συνέχεια περισσότερη ενέργεια (και την καλύπτετε με υδατάνθρακες ή με καφέ—με πολλή ζάχαρη), τότε υπάρχει πρόβλημα.

Έλλειψη όρεξης: Αν έχετε χάσει την όρεξή σας για φαγητό, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική γυμναστική, και στις ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν στα επίπεδα αδρεναλίνης.

Συνεχής κόπωση: Αν αισθάνεστε συνεχώς πως είστε πολύ κουρασμένοι, τότε χρειάζεστε επειγόντως ένα διάλειμμα από την γυμναστική.

Μειωμένη λίμπιντο: Αν σας έχει εγκαταλείψει η όρεξη για σεξ, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική γυμναστική.

Αυξημένοι παλμοί καρδιάς: Αν οι παλμοί της καρδιάς σας είναι τακτικά αυξημένοι, ειδικά κατά την διάρκεια γυμναστικής, αυτό σημαίνει ότι έχετε κουράσει τον εαυτό σας σε πολύ μεγάλο βαθμό.Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα