Με την κατάθεση του Τηλέμαχου Πανταγάκη ξεκίνησε η δίκη για το μακελειό της Χρυσοστόμου

Με την κατάθεση του Τηλέμαχου Πανταγάκη, ξεκίνησε, το πρωί, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης η δίκη για το μακελειό της οδού Χρυσοστόμου με κατηγορούμενο 44χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ...
σκότωσε με κουζινομάχαιρο την άτυχη Ελένη Πανταγάκη, σύζυγο του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, Τηλέμαχου Πανταγάκη, τραυμάτισε τον ίδιο και μία ακόμα κοπέλα.
Ο 44χρονος, ο οποιος παραμένει έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση.
Σημειώνεται ότι η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αποφαίνεται ότι ο 44χρονος είχε μειωμένη την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψη του για το άδικο αυτό, υπογραμμίζει όμως ότι δεν έχει το ακαταλόγιστο.
Σε σχέση με την μοιραία νύχτα, ο 44χρονος φέρεται να επιμένει ότι βρισκόταν σε άμυνα. "Δεν κατάλαβα τι έγινε. Μου επιτέθηκαν πέντε άτομα, ήθελαν να εισβάλουν στο σπίτι μου. Δεν ξέρω τι σκοπό είχαν. Ήθελαν να με σκοτώσουν. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν αδικαιολόγητοι". Το μακελειό της λεωφόρου Χρυσοστόμου σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2011. Η τραγωδία ξεκίνησε όταν ο Τ. Πανταγάκης ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία επί της Χρυσοστόμου θέλησε να βοηθήσει τη νοικάρισσά του, η οποία του έκανε παράπονα για τον ένοικο του διπλανού διαμερίσματος.
Η κοπέλα από τις πρώτες ημέρες της διαμονής της εκεί, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον γείτονα του διπλανού διαμερίσματος, ο οποίος την ενοχλούσε και την εξύβριζε. Όταν ο Τ. Πανταγάκης και η σύζυγος του πήγαν στο διαμέρισμα του δράστη για να του ζητήσουν να βρεθεί μια λύση, εκείνος τους άνοιξε όμως πριν καλά-καλά προλάβουν να του εξηγήσουν το λόγο της παρουσίας τους, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τους επιτέθηκε.
Πρώτα χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία βρισκόταν μπροστά ακριβώς από την πόρτα και εν συνεχεία σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε σοβαρά τον αξιωματικό και την νοικάρισσα, οι οποίοι γλίτωσαν από θαύμα.

cretalive
Keywords
Τυχαία Θέματα