Κρήτη: Απόφαση “ανάσα” για ζευγάρι ιδιοκτητών περιπτέρου

Πλήρης ικανοποίηση για ζευγάρι ιδιοκτητών περιπτέρου μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου...

Συγκεκριμένα το ζευγάρι μηδένισε το χρέος του σε μία τράπεζα, συνολικού ύψους 112.956,16 ευρώ, στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο ,οφειλέτης -εγγυητής και κατάφερε να σώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πρόκειται για ζευγάρι ηλικίας 37 και 36 χρονών αντίστοιχα με ένα ανήλικο παιδί, εκ των οποίων ο πατέρας κατείχε το περίπτερο, στη συνέχεια
αρρώστησε και κρίθηκε ανάπηρος σε ποσοστό 67%, με αποτέλεσμα να αναλάβει το περίπτερο η σύζυγος , η οποία στο παρελθόν, υπήρξε έμπορος λιανικής πώλησης ειδών ιματισμού.

Το εισόδημα που διαθέτουν είναι το ποσό των 310 ευρώ από εξωιδρυματικό επίδομα του συζύγου, καθώς και τα έσοδα από την δραστηριότητα του περιπτέρου.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο σύζυγος είναι ένα οικοπεδαγρό ,341,99 τ.μ., ένα αγροτεμάχιο 1.500 τ.μ με 30 ελαιόδενδρα και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, ενώ η σύζυγος διαθέτει ένα αγροτεμάχιο στο νομό Αττικής ,με συγκυριότητα κατα ποσοστό, 37,50% και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Το Δικαστήριο του Ηρακλείου , παρά την ένσταση της μοναδικής πιστώτριας τράπεζας , εξέδωσε την υπ. αριθμόν 678/2017 απόφαση, με την οποία

Δέχεται την αίτηση και των δύο συζύγων

Ρυθμίζει τα χρέη των αιτούντων , με τον ορισμό «μηδενικών καταβολών» για αυτούς

Ορίζει νέα δικάσιμο,την 11-5-2019 προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν, οι μηνιαίες καταβολές των αιτούντων

ΕΞΑΙΡΕΙ από την εκποίηση τα αναφερόμενα στην αίτηση περιουσιακά στοιχεία
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα