Κοινωνικό ιατρείο ιδρύεται στον Πύργο

Κοινωνικό ιατρείο ιδρύεται στον Πύργο στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, με σκοπό να προσφέρει... ανακούφιση στη μεγάλη μάζα ανασφάλιστων πολιτών, η οποία αγγίζει το 20% πλέον πανελλαδικά σύμφωνα με τα στατιστικά του ΕΣΥ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Δημητρακόπουλος, μαζί με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Αντωνακόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΕΦΙΑΠ, Γιάννη Παπαδάτο, τόνισε ότι με πρωτοβουλία συνδικαλιστών θα ιδρυθεί Σύλλογος φίλων Κοινωνικού Ιατρείου, ο οποίος θα προχωρήσει στο εγχείρημα του Κοινωνικού Ιατρείου.

Στόχος
του ιατρείου είναι η στήριξη των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγεία, φάρμακα και εμβόλαι, αποσκοπώντας στην ανάδειξη των διαστάσεων που έχει λάβει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Φιλοδοξία του κοινωνικού ιατρείου είναι η προσφορά πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, στόχο του νέου εγχειρήματος αποτελεί η ενημέρωση και η πρόληψη των πολιτών.

Προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, θα προσκληθούν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και επαγγελματίες υγείας, όπως οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοι λειτουργοί, αλλά και εθελοντές που θα επανδρώσουν το διοικητικό μέρος. Δικαιούχοι των παροχών του κοινωνικού ιατρείου είναι δημότες ανασφάλιστοι που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών στο ταμείο τους, άποροι που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα που δικαιούνται από το νοσοκομείο λόγω έλλειψης ή λόγω κόστους.

Ειδικότερα, ανασφάλιστοι –με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά-, άποροι με βιβλιάριο απορίας από την Κοινωνική Πρόνοια, καθώς και άνεργοι με κάρτα από τον ΟΑΕΔ οι οποίοι δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Επιπλέον, δεκτοί θα γίνουν προσωρινά και μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Τα δικαιολογητικά

- Το παλιό βιβλιάριο από την πρότερη ασφάλιση ή κάρτα ανεργίας

- εγγραφο που ταυτοποιεί τα στοιχεία με φωτογραφια

- υπευθυνη δήλωση που προμηθευει το ιατρειο όπου δηλώνουν ότι δεν είναι ασφαλισμένοιpatrisnews.com
Keywords
Τυχαία Θέματα