Καταδίωξη, λαθραία τσιγάρα & ένα 5χρονο παιδί για "κάλυψη"...

Τρεις συλλήψεις και 2.950 πακέτα με λαθραία τσιγάρα (59.000 συνολικά) απέφερε η οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας. 

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως τρεις υπήκοοι Αλβανίας που διαμένουν στην Πάτρα θα ερχόνταν στο νομό για να παραδώσουν σε Βούλγαρο υπήκοο το...
 λαθραίο εμπόρευμα κι έτσι, με επικεφαλής τον διοικητή του Τμήματος Χαράλαμπο Σφέτσο, χθες το απόγευμα έστησαν καρτέρι στη διαστάυρωση της Νέας Μανολάδας και σε άλλα σημεία της Εθνικής οδού Πατρών- Πύργου, αναμένοντας τους δράστες.

Αρχικά στην περιοχή κατέφθασε ο ένας εκ των δραστών, ο "τσιλιαδόρος", οδηγώντας το αυτοκίνητο του στο οποίο επέβαινε και ο 5χρονος γιος του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η παρουσία του παιδιού περιλαμβανόταν στο "σχέδιο" του δράστη ώστε να μην κινήσει υποψίες. Πίσω του ακολουθούσαν με το δικό τους αυτοκίνητο οι δύο συνεργοί του, που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα.

Οι τρεις αλλοδαποί, λόγω και της αραιής κίνησης εκείνη την ώρα στην Εθνική οδό, αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν. Ο "τσιλιαδόρος" υπάκουσε, αλλά οι άλλοι δύο προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικά και μετά από 2 χιλιόμετρα οι άνδρες του Α.Τ. Βάρδας κατάφεραν να εγκλωβίσουν το όχημα τους και να τους συλλάβουν.

Στο πίσω κάθισμα και στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 59.000 λαθραία τσιγάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, στις καταθέσεις τους οι τρεις Αλβανοί υποστήριξαν πως μετέφεραν τα τσιγάρα για λογαριασμό Βούλγαρου συνεργάτη τους (που αναζητείται από τις Αρχές) και πως η συμφωνημένη αμοιβή τους για τη "δουλειά" ήταν 500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 5χρονο αγόρι παρελήφθη λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του πατέρα του από συγγενείς και επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 48, 25 και 22 ετών, οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας


iliatora.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα