ΗΠΑ: 136 μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά μέχρι το τέλος του 2022

Υπήρχαν μόλις 24 μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων προς πώληση στη Βόρεια Αμερική το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Μέχρι το...
τέλος του 2022, υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν μόλις 136. Σε αυτούς τους αριθμούς, δεν συμπεριλαμβάνονται τα υβριδικά οχήματα.

Αυτό είναι μια σαφής ένδειξη για το πόσο άσχημα αντιμετωπίζεται το παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρά το γεγονός ότι η Tesla, η εταιρεία που έχει ταυτίσει το όνομά της με τα ηλεκτρικά οχήματα, χρειάζεται επειγόντως μετρητά.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η εταιρεία του Elon Musk θα έχει ξοδέψει 10 δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς να εισπράξει ακόμα την πρώτη της δεκάρα σύμφωνα με τις αναφορές του David Welch στο Bloomberg.

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξακολουθούσαν να υπολογίζονται σε λιγότερο από 1 % της αγοράς την περυσινή χρονιά. Ακόμη και ο Βρετανός εφευρέτης James Dyson, γνωστός για τους στεγνωτήρες χεριών σε δημόσιες τουαλέτες και για εξειδικευμένες ηλεκτρικές σκούπες, φιλοδοξεί να κερδίσει ένα κομμάτι της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα