ΙΚΑ: Ηλεκτρονικά η βεβαίωση σύνταξης για τη φορολογική δήλωση

Τέλος στην αποστολή των βεβαιώσεων συντάξεων που έστελνε ταχυδρομικά έβαλε το ΙΚΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, από χθες λειτουργεί η νέα ...
ηλεκτρονική υπηρεσία που επιτρέπει στους Συνταξιούχους (ή σε παιδιά / εγγόνια τους που είναι εξοικειωμένοι με το internet) να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου).

Οι βεβαιώσεις αφορούν ποσά
συντάξεων που καταβλήθηκαν κατά το έτος 2012 και έτσι οι συνταξιούχοι ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2013 που θα γίνει μέσω του TAXIS, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά.

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να πληκτρολογήσει υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου ΟΓΑ και τον ΑΦΜ. Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2012, επιλέγοντας το link: https://apps.ika.gr/eTax/

forologikanea.gr
Keywords
Αναζητήσεις
bebaiosh syntakseon, βεβαιωση εφοριασ για ταυτεκω
Τυχαία Θέματα