Η τρόικα και η κόκκινη γραμμή της ΝΔ στη συνάντηση Σαμαρά- Παπαδήμου

Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Παπαδήμου αφού οι δύο άνδρες θα πρέπει να βρουν κοινό τόπο σε μια σειρά ζητήματα. Από το θέμα των επικουρικών συντάξεων μέχρι το ακριβές πακέτο μέτρων που απαιτεί η τρόικα... Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ούτε οι επικουρικές ούτε οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν είναι “απαιτήσεις” “και τέλος πάντων αν είναι απαιτήσεις ,η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να διαπραγματευτεί
και να εξηγήσει το παράλογο και αναποτελεσματικό μιας τέτοιας εξέλιξης”.
Το βέβαιο είναι ότι ο Λ. Παπαδήμος θα ζητήσει απόλυτη στήριξη για τους επόμενους τρεις μήνες μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση του PSI. Η ΝΔ επιμένει ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το '12 είναι αυτά που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το μεσοπρόθεσμο και οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί παρά να συζητηθεί και να τεθεί υπό διαπραγμάτευση από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές στις αρχές Απριλίου. Ο Λ. Παπαδήμος πάντως σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα προτάξει το θέμα του PSI και την πορεία του καθώς πληθαίνουν οι “εκτιμήσεις” και κύκλων του ΔΝΤ ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικά συμφωνηθέν.
Το ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσει απέναντι σε όλα αυτά η ΝΔ και πώς θα αντιμετωπίσει τούς νέους εκβιασμούς και της ΕΕ και του ΔΝΤ με ανοιχτό το PSI, και σε εκκρεμότητα η δόση μαμούθ των 90δις.
Keywords
Τυχαία Θέματα