Η συνήθεια που δείχνει ότι έχετε την απόλυτη σχέση

Είσαι καλά με τον σύντροφό σου; Θέλεις να έρθουν πιο ευτυχισμένες ημέρες για τη σχέση σας; Ήρθε η ώρα να πιείτε στην υγειά σας – κυριολεκτικά. Αυτό υποστηρίζουν και οι...
ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι οποίοι σε πρόσφατη έρευνά τους παρατήρησαν ότι τα ζευγάρια τα οποία πίνουν το ίδιο αλκοολούχο ποτό δηλώνουν πιο χαρούμενα, ευτυχισμένα και ικανοποιημένα από τη σχέση με τον σύντροφό τους.

Για τους σκοπούς της, οι αμερικανοί ειδικοί μελέτησαν τις συνήθειες 2.767 ζευγαριών για 6 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, ζήτησαν
από τους συμμετέχοντες να τους αποκαλύψουν τις μικρές συνήθειές τους, όπως πόσο συχνά βγαίνουν μαζί, αν και πόσο συχνά πίνουν παρέα με το άλλο τους μισό καθώς και ποιο είναι το αγαπημένο τους ποτό. Παράλληλα, από τα ερωτώμενα ζευγάρια ζητήθηκε να δηλώσουν πόσο κοντά νιώθουν στο σύντροφό τους καθώς και αν έχουν παράπονα από αυτόν ή την σχέση τους.

Αναλύοντας λοιπόν τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που είχαν κοινές συνήθειες τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ είχαν λιγότερα παράπονα από τον σύντροφό τους και ήταν πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους σε σχέση με εκείνα που επέλαγαν σταθερά διαφορετικά ποτά. Μάλιστα, αυτή η φαινομενικά απλή διαφωνία... γούστου φαίνεται να αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες μιας σχέσης να καταλήξει σε χωρισμό ή διαζύγιο.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα