Η Πάτρα μπορεί να μπει στο Βιβλίο Γκίνες; Μπορεί και μάλιστα χορεύοντας! [video]

H Πάτρα θα μπει στο Βιβλίο Γκίνες; Κι όμως έχει την δυνατότητα να μπει και μάλιστα χορεύοντας...
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πάτρα κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού πρόκειται να γίνει η νέα εκδήλωση
για τον μεγαλύτερο Καρναβαλικό χορό του κόσμου.

Μιλάμε φυσικά για το ρεκόρ της μεγαλύτερης Bachata στον κόσμο, στην Guiness Records, το οποίο από το Μάρτη του 2016 το έχει η Καλαμάτα όταν για 15 λεπτά χόρεψαν συντονισμένα 370 ζευγάρια, σπάζοντας έτσι αυτό της Σεβίλης που είχε τον προηγούμενο τίτλο (το 2014 ο τίτλος είχε πάει στην Θεσσαλονίκη).

Η Πάτρα πάει για να πάρει τα σκήπτρα από την Καλαμάτα, με σκοπό να συμμετέχει ακόμα περισσότερος κόσμος στο ξεχωριστό αυτό δρώμενο, χορεύοντας όλοι μαζί συντονισμένα, με φόντο το Πατρινό Καρναβάλι του 2019 που τότε θα είναι στο απόγειο του.

Όπως έχει γίνει γνωστό η εκδήλωση για τον μεγαλύτερο Καρναβαλικό χορό του κόσμου θα γίνει στην καρδιά της αχαϊκής πρωτεύουσας στην πλατεία Γεωργίου, ενώ ο δήμος ήδη έχει δώσει την σχετική άδεια για την υλοποίηση της.

Το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στο δρώμενο είναι μεγάλο και το κάνει ακόμα μεγαλύτερο το γεγονός ότι θα γίνει κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάνω από 80 χορευτικοί σύλλογοι και σχολές από την Πάτρα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για να πάρουν μέρος, ενώ ο αριθμός των συμμετοχών, εφόσον όλα πάνε καλά ενδέχεται να ξεπεράσει τις 4.000.

Χορεύοντας Bachata στην Καλαμάτα
Σκεφτείτε, με λίγα λόγια, γύρω στα 4.000 άτομα, να χορεύουν όλοι μαζί συντονισμένα στην πλατεία Γεωργίου, στον ρυθμό του Πατρινού Καρναβαλιού... Μπαίνουμε άνετα στο Γκίνες.

Πρόκειται πάντως για ένα δρώμενο που θα δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στο κέντρο της αφού παράλληλα με αυτό θα συνδυαστεί με την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων και δράσεων, η κάθε μια εκ των οποίων θα έχει το δικό της χαρακτήρα και το δικό της ενδιαφέρον.

Να ξεκινήσουμε να χορεύουμε από τώρα; Γιατί όχι! Έτσι για να μπαίνουμε στον ρυθμό...
SALSA Rueda de Casino, Guinness Record

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα