Η Μητρόπολη Ξάνθης προειδοποιεί τους μαγαζάτορες που θα στεγάσουν το πάρτι κρεατοφαγίας των άθεων

Την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Ξάνθης προκάλεσε η πρωτοβουλία της Ένωσης Αθέων...
να διοργανώσει κρεατοφαγία τη Μ. Παρασκευή σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθης τονίζεται πως «όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Ξάνθης

«Η Ένωση Αθέων Ελλάδος με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της καθώς και σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση
σε "Φανερό Δείπνο",καλώντας σε κρεωφαγία την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα προτίθεται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση και στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς όμως να δίνει δημόσια τα στοιχεία για το πού θα πραγματοποιηθεί αυτή.

Είναι εύλογο για τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως πως μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί πρόκλησή όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για το δημόσιο αίσθημα ευρύτερα. Μόλις που είναι ανάγκη να τονιστεί ότι όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία, εφ΄ όσον είναι χριστιανοί ενώ, αν δεν πιστεύουν περιφρονούν καταφανώς τη θρησκεία των συμπολιτών τους».

Η Ένωση Άθεων προσκαλεί με ανακοίνωσή της όλο τον κόσμο τη Μεγάλη Παρασκευή σε ένα δείπνο που το ονομάζει Φανερό Δείπνο, όπου η νηστεία δεν υπάρχει πουθενά στο λεξιλόγιο.

Σε ανάρτηση που έκανε η Ένωση στην ιστοσελίδα της αλλά και σε σχετικό event που δημιούργησε στο facebook λέει ότι η Παρασκευή 14 Απριλίου έχει και το ψευδώνυμο «Μεγάλη».

Επίσης, για όλους όσοι δεν παραβρεθούν στο δείπνο τους τους καλούν να συμμετάσχουν από το σπίτι ανεβάζοντας τις προσωπικές τους φωτογραφίες στο διαδίκτυο με το hashtag το #faneros_deipnos.
Keywords
Τυχαία Θέματα