Η κυβέρνηση ΑΚΕΛ πότε λέει την αλήθεια;

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση ΑΚΕΛ, που αρνήθηκε να αναλάβει μεταξύ άλλων το βάρος της ευθύνης για τη μαζική δολοφονία...
μετά την έκρηξη στη Ναυτική Βάση, αποτελεί ένα κόμμα του αστικού ελληνοκυπριακού κατεστημένου. Ένα κόμμα που βυθίζει σε βαθιά λιτότητα τον κυπριακό λαό, φορτώνοντάς τον με βαριούς φόρους και περικοπές, ενώ ταυτόχρονα παίζει επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια, συμμαχεί με το κράτος τρομοκράτη
Ισραήλ, απαιτεί πανάκριβους πολεμικούς εξοπλισμούς και δίνει το παρόν σε κάθε βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που η «αριστερή» κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις δύο «Μητέρες Πατρίδες», το ελληνικό και το τουρκικό κράτος. Αφενός, ο μύθος του ελληνικού συγκαλύπτει την στήριξη που απαιτεί το ελληνοκυπριακό κατεστημένο από τον ελληνικό αστικό κράτος απέναντι στο κράτος κατακτητή Τουρκίας, έναντι ανταλλαγμάτων: φορολογικός παράδεισος για χιλιάδες ελληνικές off shore, σημαία ευκαιρίας για τους Έλληνες εφοπλιστές για να δρουν ως στυγνοί πειρατές στα εργατικά δικαιώματα των ναυτικών, γέφυρα των Ελλήνων επιχειρηματιών στις χώρες της Μέσης Ανατολής κλπ.

Όμως πότε πότε, και για τους δικούς του λόγους, το κυπριακό κατεστημένο ασκεί κριτική στις Μητέρες Πατρίδες και στην παρεμβατική-κατακτητική πολιτική που άσκησαν απέναντι στην Κύπρο. Ιδανικός εκφραστής το ΑΚΕΛ, με την ιδεολογική καθαρότητα, που του επιτρέπει να τοποθετείται, υποκριτικά, επικρίνοντας τους Προστάτες, διαπραγματευόμενο το καλύτερο πλασάρισμα της κυπριακής αστικής τάξης. Ας δούμε μερικά επεισόδια της χυδαίας αστικής πολιτικής που ασκεί το ΑΚΕΛ ως κυβέρνηση.

Στην πρόσφατη εκδήλωση προς τιμή των Ελλαδιτών αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε: «Σήμερα η παρουσία της ΕΛΔΥΚ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας για το δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό και η Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παραμένει ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Η ΕΛΔΥΚ αποτελεί την έμπρακτη και την πιο προωθημένη έκφραση αυτής της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης. Στους άνδρες της ΕΛΔΥΚ εκφράζουμε εκτίμηση και ευγνωμοσύνη γιατί είναι μαζί μας έτοιμοι, αν παραστεί ανάγκη, να αγωνιστούν και να θυσιαστούν για την ελευθερία της Κύπρου, για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού", πρόσθεσε. Ως Υπουργός Άμυνας, υπενθύμισε, η πρώτη μονάδα που επισκέφθηκα ήταν η ΕΛΔΥΚ, για να αποτίσω φόρο τιμής στον ηρωισμό και τη θυσία των ανδρών της και να εκφράσω την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Πολιτείας για την προσφορά τους στην άμυνα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, σημείωσε, εκφράζουν τα πιο γνήσια αισθήματα του λαού μας και στέλνουν το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε στον τόπο μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα του λαού μας.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Ηλιάδης, είπε ότι εγκαταστάθηκε στην Κύπρο
Keywords
Τυχαία Θέματα