Η «Κατάρα» της Καρδίτσας είναι ο Τύμπανος Αργιθέας με 5 μέτρα χιόνι

Μπορεί η διάβαση της Κατάρας να βρίσκεται στο Νομό Τρικάλων, όμως μια άλλη… πραγματική κατάρα, βρίσκεται στο Νομό Καρδίστας, στην ορεινή περιοχή της Αργιθέας.
Είναι η διάβαση Τύμπανος, όπου με την κάμερα του trikalaola.gr προσπαθήσαμε να την προσεγγίσουμε. Οι αναφορές για τον Τύμπανο πολλές, καθώς πολλοί Αργιθεάτες στο παρελθόν προσπάθησαν να διαβούν αυτό το φοβερό πέρασμα και βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς παρασύρθηκαν και χάθηκαν στις χιονοστιβάδες. Το σημείο πλέον θεωρείται από τους ντόπιους καταραμένο μέρος (δείτε ΕΔΩ άρθρο του Αργιθεάτη Μενέλαου Παπαδημητρίου). Άλλο όμως
να οι αναφορές και οι εικόνες και άλλο να προσπαθήσεις να προσεγγίσεις και να περάσεις από την διάβαση, όπως επιχειρήσαμε εμείς σήμερα χωρίς να το καταφέρουμε. Όμως, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τι σημαίνει Τύμπανος Αργιθέας. Όσο πιο μαγευτικό είναι το τοπίο μιας σπάνιας άγριας φυσικής ομορφιάς που υπάρχει στην περιοχή, τόσο αρνητική είναι η εντύπωση για το φοβερό πέρασμα του Τυμπάνου. Δίκαια οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την κατασκευή της σήραγγας που θα μπορεί η δυτική Αργιθέα να επικοινωνεί με τα χωριά του δήμου Μουζακίου, αλλά και η όλη περιοχή να έχει πρόσβαση προς Άρτα. Δεν είναι τυχαίο πως 3 μπουλντόζες της περιφέρειας Θεσσαλίας δεν μπορούν να σπάσουν 3 μέρες τώρα τη διάβαση, καθώς στο σημείο το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 5 μέτρα! Η συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση σχετική με το θέμα μας… Δείτε προς παρόν το 1ο βίντεο από τη σημερινή διαδρομή προς τον Τύμπανο Αργιθέας και θα ακολουθήσουν άλλα 4 ολιγόλεπτα βίντεο (για κάθε ένα θα έχουμε ξεχωριστή ανάρτηση) που κάθε Αργιθεάτης τουλάχιστον θα πρέπει να δει αλλά και στελέχη της οργανωμένης πολιτείας.
Keywords
Αναζητήσεις
τυμπανος, τυμπανος αργυθεας
Τυχαία Θέματα