Η ηλικία των δύο ...ένα δύσκολο στάδιο ανάπτυξης για τους γονείς!

Το μωράκι σας μπαίνει πλέον στη φάση του νηπίου όπου αρχίζει να μπορεί να επικοινωνήσει, να σηκωθεί, να σταθεί όρθιο, να περπατήσει, να πιάσει, να δαγκώσει κτλ…
οπότε θέλει να δοκιμάσει τα πάντα. Νιώθει ότι έχει πλέον τις δυνάμεις να γνωρίσει τον κόσμο και αν του αρνηθείτε κάτι που θέλει να κάνει, το βλέπετε να μεταμορφώνετε σε ένα υστερικό μωράκι!! Μην το αποτρέψετε απαγορεύοντάς του πράγματα, αλλά να το ενθαρρύνετε για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση!

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εξερευνήσει. Αφήστε το παιδί σας να ικανοποιήσει την περιέργεια του, επιτρέποντας του να εξερευνήσει τον κόσμο
γύρω του, με όσο το δυνατόν πιο ασφαλή τρόπο. Αν κάτι δεν είναι ασφαλές, πείτε του όχι. Σιγά σιγά θα αρχίσει να καταλαβαίνει τι είναι αποδεκτό και τι όχι.

Επιβραβεύστε το. Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας επιβραβεύοντας το για το πόσο καλή δουλειά έκανε. Αν παίξει ωραία με «το φίλο του» ή αν κάνει κάτι που του ζητήσατε, πείτε του πόσο ευχαριστημένη και υπερήφανη είστε.

Να επιμένετε. Ακόμα κι αν το παιδί σας κάνει συνεχή πρόοδο, μπορεί να έχει και μερικές ‘κακές’ ημέρες – όλοι δεν έχουμε;. Μην αφήσετε μια κρίση ή μια κακή διάθεση να επηρεάσει την πρόοδο του. Σύντομα θα το ξεπεράσει!

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα