Η Ελλάδα κάνει παιχνίδι και ο Μερκοζύ είναι σε πανικό

Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Peter Tchir των TF Market Advisors στον ZeroHedge.
Ήταν σχεδόν αστείο το πόσο σιωπηλός ήταν στην Σύνοδο. Μοιάζει σαν να επαναπαύθηκε, να πήρε την καλύτερη συμφωνία που μπορούσε για την Ελλάδα και τώρα η Ελλάδα μπορεί να αποφανθεί αν είναι επαρκώς καλή.

Το IIF και οι
Net Present Value (NPV) υπολογισμοί τους. Η ΕΚΤ και η εξ' ολοκλήρου αποπληρωμή της. Η ΕΕ, η λιτότητά της, οι έλεγχοι και οι απαιτήσεις της όσον αφορά την κρατική περιουσία που πρέπει να πουληθεί και σε ποιον; Λόγος χρέους προς ΑΕΠ στο 120% μέχρι το 2020.

Και γιατί όχι λόγος στο 10% μέχρι το τέλος του χρόνου; Γιατί όχι μερικές ωραίες πωλήσεις στην Κίνα σε καλές τιμές όχι μόνο για την άντληση κάποιων άμεσων κεφαλαίων αλλά για την οικοδόμηση μιας μακροχρόνιας σχέσης με βαθιές τσέπες και με έναν καλό εμπορικό συνεργάτη. Δεν είμαι σίγουρος που ταιριάζει το ΔΝΤ σε αυτή την εικόνα.

Εδώ και πολύ καιρό επέμενα ότι ήταν απόφαση της Ελλάδας για το αν θα πήγαινε ή όχι σε default και ότι την συνέφερε να το κάνει. Έπαιξε πολύ καλύτερα από όσο είχα φανταστεί. Κράτησε τα χαρτιά. Τώρα τοποθετεί τον λαό και το εθνικό συμφέρον πάνω από την Ευρώπη. Ο Μερκοζύ πρέπει να βρίσκεται σε πανικό.

Όλο αυτό μπορεί να είναι τέχνασμα για να πάρει μία καλύτερη συμφωνία αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Είναι τρομακτικό για το bailout δεδομένου του ότι κάθε άλλο χειμαζόμενο κράτος μπορεί να επιλέξει την ίδια οδό.

Θα το σκεφτόμουνα πολύ να αγοράσω ιταλικά CDS καθώς θα μπορούσαν να αναγάγουν τα ομόλογά τους σε λίρες και αυτό δεν θα ήταν Πιστωτικό Γεγονός.
center24.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα