Γιατί επέβαλαν τον Φραγκούλη Φράγκο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η επιλογή του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου ως ΥΕΘΑ από τα αστικά κόμματα εξουσίας και ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον διεκδικεί το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης, κατά τη γνώμη μας... απηχεί τις βαθιές αντιδραστικές, ολοκληρωτικού τύπου διεργασίες που εκκολάπτει το αστικό κατεστημένο και ουσιαστικά κινούνται σε τρείς κατευθύνσεις: εφαρμογή της σκληρής αντεργατικής πολιτικής, στυγνή κρατική βία και τρομοκρατία ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας, ένταση του
ανταγωνισμού με το Τουρκικό κράτος.

Από αυτή την σκοπιά καλούμαστε να εξετάσουμε την πιθανότητα θερμού επεισοδίου σε Έβρο-Αιγαίο-Κύπρο, που θα έχει διπλό αποτέλεσμα:

Πρώτον, θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του αστικού μπλοκ εξουσίας να επιβάλλει «εθνική ενότητα» μπροστά στην «τουρκική επιθετικότητα-επεκτατικότητα», αποκρύπτοντας εντέλει και το ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο ζωνών γεωστρατηγικής σημασίας και την εκμετάλλευση τεράστιων ενεργειακών κοιτασμάτων. Από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα, από το Βενιζέλο, τον Καμμένο έως τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός του κόσμου της εργασίας από τα συνεχώς εντεινόμενα κοινωνικά αδιέξοδα (στην συνέντευξη του στον Κούλογλου, ο Α.Τσίπρας ζητά θυσίες από όλους, ουσιαστικά αναγνωρίζει το χρέος ως «εθνικό» και διεκδικεί διαφορετικό τρόπο αποπληρωμής του), αλλά αναβαθμίζεται και αποκτά κεντρική σημασία το ζήτημα καθορισμού ΑΟΖ. Όλοι μα όλοι (θυμίζουμε τις δηλώσεις Τσίπρα στην τελευταία επίσκεψη του στην Κύπρο, για εφαρμογή και στο Αιγαίο του προτύπου ενεργειών Χριστόφια), ουσιαστικά παρουσιάζουν τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων ως την Απόλυτη Λύση. Παραμυθιάζουν το λαό μας ότι έτσι θα καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης! Ουσιαστικά δηλαδή, θέλουν να επαναλάβουν και στο Αιγαίο τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς που άρχισε ο ακραίος εθνικιστής, αποθανών Πρόεδρος της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλος και συνέχισε ο Χριστόφιας, εκπροσωπώντας όμως τα συμφέροντα των Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Λάτση, των εφοπλιστών που ήδη έχουν προχωρήσει σε αγορές τεράστιων γεωτρύπανων και περιμένουν.

Σημαντική, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ και η εμπλοκή συνολικά του Ελληνικού κράτους στους ευρύτερους πολεμικούς του τυχοδιωκτισμούς (βλέπε προετοιμασίες επίθεσης στο Ιράν). Μια συμμαχία όμως που έχει δυναμικό χαρακτήρα-θυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ στην περιοχή ήταν η Τουρκία, πριν επικρατήσει μεταξύ τους η ένταση εξαιτίας των ανταγωνιστικών τους συμφερόντων.

Ας αξιολογήσουμε την παρακάτω είδηση: «το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλοντας να ζωντανέψει τις σχέσεις με το Ισραήλ έστειλε ειδικό απεσταλμένο στο πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου. Με βάση την είδηση του καναλιού, οι συνομιλίες του απεσταλμένου που έχουν ως σκοπό την εξομάλυνση τ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φραγκούλη Φράγκο, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,fragkouli fragko, ypourgeio ethnikis amynas