Για αυτά τα διαμερίσματα πρέπει να πληρώσεις 1 εκατ. δολάρια μόνο για να τα δεις!

Σ’ ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στο Χονγκ Κονγκ, μόνο το να δεις τα διαμερίσματα κοστίζει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια...

Οι μεσίτες της πόλης ζητάνε από δυνητικούς αγοραστές να …ακουμπήσουν 7 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (900.000 δολάρια ΗΠΑ) για να δουν μια νέα σειρά πολυτελών διαμερισμάτων. Κι αυτό δεν είναι
παρά το τελευταίο επεισόδιο της τρομακτικής ανόδου των τιμών στην πιο ακριβή αγορά ακινήτων του κόσμου.

Τα νέα διαμερίσματα έχουν καταπληκτική θέα στο λιμάνι Βικτόρια του Χονγκ Κονγκ και βρίσκονται στην κεντρική εμπορική συνοικία της πόλης. Το συγκρότημα χτίστηκε από τη Sun Hung Kai Properties, τη μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων του Χονγκ Κονγκ.

Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν στο CNNMoney ότι η τεράστια εγγύηση (η οποία επιστρέφεται) αφορά 10 πολυτελή διαμερίσματα στο συγκρότημα, τα οποία πρόκειται να δημοπρατηθούν. «Όλο αυτό δείχνει το πόσο ‘ζεστή’ είναι η αγορά στο Χονγκ Κονγκ» λέει ο Paul Zimmerman, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Civic Exchange και μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Οι τιμές έχουν ενισχυθεί από τα χαμηλά επιτόκια και τη ροή χρήματος από την υπόλοιπη Κίνα, τονίζει ο ίδιος.

Οι μελλοντικοί αγοραστές των πολυτελών διαμερισμάτων στο νέο συγκρότημα, το οποίο ονομάζεται Victoria Harbor, θα πρέπει να έχουν μεγάλες …τσέπες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν τουλάχιστον δύο διαμερίσματα και να καταβάλλουν την ασύλληπτη εγγύηση απλώς και μόνο για μια επίσκεψη διάρκειας 90 λεπτών στα διαμερίσματα. Και μάλιστα, δεν θα επισκεφτούν τα ίδια τα διαμερίσματα, αλλά αντίγραφά τους σε άλλο μέρος της πόλης.

Επιπλέον, η καταβολή της εγγύησης δεν εγγυάται και την αγορά τους – όποιος πληρώσει την εγγύηση θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλλει προσφορά ανταγωνιζόμενος άλλους δυνητικούς αγοραστές.

Σύμφωνα με στοιχεία από το μεσιτικό γραφείο Centaline, διαμερίσματα παρόμοιου μεγέθους και στην ίδια γειτονιά με αυτά που πωλούνται τώρα δόθηκαν για 8,5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα!

Εκπρόσωπος της Sun Hung Kai ανέφερε ότι η καταβολή εγγύησης για να δεις τα διαμερίσματα «δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο» για ακριβές κατοικίες στην πόλη, και χαρακτήρισε τα διαμερίσματα «σπάνια και υψηλής ποιότητας».
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα