Φενγκ Σούι: Βάλτε τα χρώματα της αισιοδοξίας στο σπίτι σας και ανεβάστε τη διάθεσή σας

Υπάρχουν κάποια χρώματα που σύμφωνα με το φενγκ σούι μπορούν να φέρουν ευτυχία και αισιοδοξία στη ζωή σας. Αναρωτιέστε ποια είναι αυτά; Δείτε παρακάτω τα...
11 χρώματα της αισιοδοξίας που θα γεμίσουν τη ζωή σας με ευτυχία και όμορφες-ήρεμες μέρες.

Κίτρινο Οι Κινέζοι ισχυρίζονται πως το κίτρινο χρώμα «ανυψώνει» το σπίτι μας όπως ανυψώνεται ο Ήλιος κάθε πρωί με την ανατολή του. Δοκιμάστε απλά να προσθέσετε κάποιες έντονες κίτρινες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας και θα εκπλαγείτε από την αλλαγή στην ψυχολογία σας. Μπορεί στην αρχή να παρατηρήσετε μια
αλλαγή στον τρόπο που βλέπετε τη ζωή και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε την καθημερινότητά σας. Δεν θα καταλάβετε αμέσως από τι προέρχεται αλλά οι Κινέζοι ξέρουν καλά πως το φενγκ σούι κάνει θαύματα για τη διάθεσή σας. Τόσους αιώνες εμπειρίας έχουν, κάτι θα ξέρουν!

Κόκκινο Το περιμένατε πως το κόκκινο είναι ένα από τα βασικά χρώματα στη λίστα του φενγκ σούι με τα χρώματα της ευτυχίας; Κι όμως! Το κόκκινο θεωρείται το πιο τυχερό και αισιόδοξο χρώμα του φενγκ σούι. Επίσης θεωρείται το χρώμα που παρηγορεί περισσότερο τους ανθρώπους και τους γεμίζει με ελπίδα αλλά και το χρώμα του πάθους. Είναι δυνατόν ύστερα από όλα αυτά να μην το θέλουμε μέσα στο σπίτι μας; Ποιος δε θα ήθελε να νιώσει το πάθος να ξυπνάει από μέσα του σε κάθε τομέα της ζωής του;

Πράσινο Πρόκειται για το χρώμα της αναγέννησης, της φρέσκιας ενέργειας και της απόλυτης ανανέωσης. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να βάλουμε αυτό το χρώμα αυτό το καλοκαίρι στο σπίτι μας. Να θυμάστε πως ό,τι και να συμβαίνει γύρω μας, το σπίτι πρέπει πάντα να είναι ο παράδεισός μας. Θα πρέπει να είναι εκείνο το μέρος που θα μας κάνει να ηρεμήσουμε, να γεμίσουμε με αισιοδοξία και να ξαναγεννηθούμε ύστερα από κάθε κακοτοπιά της καθημερινότητας.

Λευκό Σύμφωνα με την Κινέζικη φιλοσοφία το λευκό είναι το χρώμα των καινούριων ξεκινημάτων στη ζωή μας. Είναι επίσης το χρώμα που ηρεμεί, αναζωογονεί και μας γεμίζει με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ενισχύστε το με μερικές πινελιές από κίτρινο ή κόκκινο και δημιουργήστε το πιο αισιόδοξο δωμάτιο.

Μπλε με λευκό Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το μπλε χρώμα είναι ένα από τα αγαπημένα του φενγκ σούι. Συμβολίζει το νερό, τον ουρανό και γενικά στέλνει μόνο θετικά μηνύματα στον εγκέφαλό μας. Ο συνδυασμός όμως με λευκό χρώμα στη διακόσμηση δημιουργεί μια απίστευτα αισιόδοξη ενέργεια. Συνδυάστε αυτές τις δύο αποχρώσεις και δείτε την ψυχολογία σας να αρχίσει να πλημμυρίζει με θετικά συναισθήματα και ελπίδα.

Μοβ Οι ειδικοί του φενγκ σούι συστήνουν το μοβ χρώμα για ένα ήρεμο και αισιόδοξο σπίτι αρκεί να μην το βάλετε σε τοίχο ή σε μεγάλες επιφάνειες αλλά σε λεπτομέρειες. Το μοβ είναι επίσης ένα κατάλληλο χρώμα για θεραπευτικούς χώρους αλλά και για δωμάτια διαλογισμού. Φτιάξτε μια μικρή γωνιά κάπου στο σπίτι σας και προσθέστε εκεί μοβ μαξιλάρια, κεριά και αντικείμενα ώστε να κάθεστε, να διαλογίζεστε και να ηρεμείτε.

Καφέ Είναι ίσως ένα από τα χρώματα που δεν περιμέναμε να δούμε στη λίστα με τα πιο αισιόδοξα χρώματα. Το καφέ έχει συνδεθεί εγκεφαλικά με πράγματα που λατρεύει ο περισσότερος κόσμος όπως είναι το η σοκολάτα, ο καφές και το ξύλο. Βάλτε το σε ό,τι ποσότητα θέλετε και όπου θέλετε.

Το γκρι, το ροζ και το μαύρο είναι ακόμα 3 αποχρώσεις που ολοκληρώνουν τη λίστα με τα πιο αισιόδοξα χρώματα. Το γκρι είναι καλό να χρησιμοποιείται ακόμα και σε μεγαλύτερες επιφάνειες αλλά σε συνδυασμό με πιο έντονες αποχρώσεις. Το ροζ είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε κάθε χώρο και σε κάθε γωνιά και γεμίζει με αισιοδοξία και αγάπη τον χώρο. Τέλος, το μαύρο είναι το χρώμα της δυνατής ενέργειας και της δύναμης. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται σε παιδικά δωμάτια και να μην χρησιμοποιείται σε μεγάλες επιφάνειες. Λίγες λεπτομέρειες αρκούν.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα