Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε πεζούς και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της...
οποίας διέπρατταν ληστείες σε πεζούς και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, αρχικά στις 18-3-2017 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), ένας 44χρονος ημεδαπός και ακολούθως έπειτα από αναζητήσεις του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, στις 23-3-2017 στην ίδια περιοχή, επιπλέον (3) ημεδαποί ηλικίας 16, 20 και 22 ετών, μέλη της σπείρας.

Επιπλέον,
κατά την διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη μια 34χρονη ημεδαπή για κατοχή κλεμμένης καραμπίνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει σπείρα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών καθώς και κλοπών από οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς, και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα ενώ κατά τις πρωινές ώρες που οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους, παραβίαζαν θύρες και αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και έξι (6) περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Αχαρνών και του Ζεφυρίου. Μία από τις παραπάνω εξιχνιάσεις κλοπών αφορά οικία στην Ρόδο.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα