Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα με θέμα τον βιώσιμο θαλάσσιο τουρισμό και τη συνδεσιμότητα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κρήτης στην 6η Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα (Μάλτα), στις 21 και 22 Μαΐου 2013.
Η διάσκεψη διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας), σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Επενδύσεων-Μικρών Επιχειρήσεων και το Υπουργείο Τουρισμού της Μάλτας.

Η ανάπτυξη των παράκτιων
περιοχών και ο βιώσιμος θαλάσσιος τουρισμός είναι τα δυο κεντρικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα. Επί δύο ημέρες, εμπειρογνώμονες από θαλάσσιους φορείς και υπηρεσίες της Ευρώπης θα συζητήσουν στη Βαλέτα για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να προωθηθεί ο τουρισμός και να διατηρήσει τη θέση του όχι μόνον ως τομέας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και ως καίριας σημασίας μοχλός της οικονομίας, καθώς και ως βασικός παράγοντας του θεματολογίου της «γαλάζιας ανάπτυξης».

Κάθε χρόνο, στις 20 Μαΐου, γιορτάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση η «Θαλάσσια Ευρώπη», για να προβληθεί η σημασία που έχουν οι θάλασσες και οι ωκεανοί στην καθημερινή μας ζωή.

Το θέμα της φετινής διάσκεψης είναι: «Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών και βιώσιμος θαλάσσιος τουρισμός: επένδυση για τη γαλάζια ανάπτυξη».

Στο Διεθνές Συνέδριο μετέχουν-μεταξύ άλλων- ο Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης κατόπιν σχετικής πρόσκλησης των διοργανωτών, η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη αρμόδια για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία της ΕΕ, ο Karmenu Vella, Υπουργός Τουρισμού της Μάλτας και ο Dr. Chris Cardona, υπουργός Οικονομίας, Επενδύσεων και Μικρών Επιχειρήσεων της Μάλτας.
Keywords
Τυχαία Θέματα