ΕΤΣΙ θα έχετε αυτόνομη θέρμανση χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας

Δεν χρειάζεται πλέον απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας για να εγκαταστήσει κάποιος στο διαμέρισμά του αυτόνομο σύστημα φυσικού αερίου...

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπει πως δεν απαιτείται η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας και έτσι αλλάζουν τα δεδομένα για χιλιάδες νοικοκυριά που μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν όποτε το επιθυμούν αυτόνομη θέρμανση μέσω φυσικού αερίου.

Ακόμη και εάν υπάρχει κάποιος κανονισμός του
κτηρίου πλέον ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου χωρίς να πάρει την έγκριση από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ή να εγκαταστήσει ατομικό λέβητα για θέρμανση με πετρέλαιο, ο οποίος δεν θα πρέπει όμως να είναι συνδεδεμένος με τον κεντρικό λέβητα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην τροπολογία πως:
«Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται».
Keywords
Τυχαία Θέματα