Ένα αστέρι από την Αφρική στο ελληνικό αθλητικό στερέωμα

O Θεοχάρης - Αντόνιο Μάινα ("Χάρης" για τους γονείς του και τους φίλους του), γιός του π. Σαμουήλ Μάινα Καριούκι από την...
Κένυα που υπηρετεί στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη, αν και είναι μόλις 14 χρόνων έχει καταπλήξει με τις επιδόσεις του στον αθλητισμό.

Το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά γι' αυτόν, αφού αναδείχθηκε ως ο πλέον εξελισσόμενος αθλητής στο αναπτυσσόμενο Ολυμπιακό Άθλημα του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Με τη βοήθεια του "μέντορά" του και "δασκάλου" του, πρωταθλητή
ανδρών του Μοντέρνου Πεντάθλου, Αλέξανδρου Πανταζίδη και των προπονητών του στον Πανελλήνιο ΓΣ, Σταύρου Καρρέ στους δρόμους και Σπύρου Γιαννιώτη στην κολύμβηση, διακρίθηκε σε όλους τους αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, που πήρε μέρος.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας παίδων στο σύνθετο αγώνισμα Laser Run (τρέξιμο 4Χ400μ. και ενδιάμεσα σκοποβολή με πιστόλι με ακτίνες lazer από απόσταση 7 μέτρων στην κατηγορία του), παίρνοντας την πρώτη θέση και στους τρεις αγώνες που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM) σε Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο), Αθήνα ("Αγορά" ΟΑΚΑ) και Αρχαία Ολυμπία τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Όσον αφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μοντέρνου Πεντάθλου (κολύμβηση, ξιφασκία, ιππασία, τρέξιμο, σκοποβολή) η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης στην κατηγορία των ανδρών (2oς στους Νέους μέχρι 21 χρόνων), αν και 13χρονος (χωρίς να αγωνισθεί στην ιππασία). Ακόμη πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Παίδων (μέχρι και 16 χρόνων) και την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Εφήβων (μέχρι 18 χρόνων), συναγωνιζόμενος αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι επιδόσεις του αυτές, σε συνάρτηση με τη συνέπειά του στις προπονητικές του υποχρεώσεις, δεν πέρασαν απαρατήρητες από του ανθρώπους της Ομοσπονδίας του Μοντέρνου Πεντάθλου και πλέον ο Χάρης Μάινα κάνει και τα πρώτα μαθήματα ιππασίας (υπερπήδηση εμποδίων) και προπονήσεις ξιφασκίας στις εγκαταστάσεις στο Γουδή, στο πλαίσιο επερχόμενης συμμετοχής του με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας σε διεθνείς διοργανώσεις, ενδεχομένως και μέσα στο 2018, αλλά πολύ περισσότερο στα επόμενα χρόνια.

Οι άνθρωποι του αθλητισμού που βρίσκονται κοντά του και γνωρίζουν τις ικανότητές του πιστεύουν πως, αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά του, θα μπορέσει όχι μόνο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (μέχρι 18 χρόνων) του 2022, αλλά και να διακριθεί! Για όλα αυτά η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου τον τίμησε μαζί με άλλους αθλητέρς σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών της Ολυμπιακής Επιτροπής την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Ευχόμαστε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοδώρου Β´ μια μέρα να δούμε τον Θεοχάρη να ανέβει στο πιο ψιλό βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων και ένα βλαστάρη της Ιεραποστολής να χαρίσει στην Ελλάδα μας χρυσό μετάλλιο για να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος σε όλα τα πέρατα της γης.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα