ΈΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο Δημήτρης Μαρινόπουλος - Όλο το χρονικό

Ραγδαίες εξελίξεις προέκυψαν πριν από λίγο στη διαμάχη της οικογένειας Μαρινόπουλου με τον...
Θεόδωρο Καρυπίδη, γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας σουπερμάρκετ στη βόρεια Ελλάδα. Στο Ειρηνοδίκειο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αντιδικίας των δύο πλευρών, ο Δημήτρης Μαρινόπουλος του Λεωνίδα δεν προσήλθε για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά του στοιχεία, με αποτέλεσμα ο Ειρηνοδίκης να διατάξει την άμεση σύλληψή του.

Σύμφωνα με το άρθρο
864 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην περίπτωση που μία εκ των δύο πλευρών δεν προσέλθει στο Ειρηνοδικείο για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά της στοιχεία, τότε ο Ειρηνοδίκης υποχρεούται να εκδώσει ένταλμα κράτησης. Όπερ και εγένετο.

Ο επιχειρηματίας κρατείται αυτήν την ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2014, όταν η εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη προχώρησε στην αγορά της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδης», η οποία είχε ένα δίκτυο 149 καταστημάτων. Αυτή η εξαγορά είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ο Θ. Καρυπίδης δεν είχε σχέση με τον συγκεκριμένο κλάδο. Η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν η παραγωγή παλετών και η επεξεργασία ξύλου. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, όμως, έγινε γνωστό ότι είχε γίνει συμβόλαιο δικαιόχρησης με την εταιρεία «Μαρινόπουλος». Τα πρώην καταστήματα Αρβανιτίδη θα έφεραν την επωνυμία «Carrefour Μαρινόπουλος» και «Carrefour Express», ενώ και η αποθήκη του Αρβανιτίδη στη Βέροια θα ξεκινούσε να παρέχει καινούρια προϊόντα στα καταστήματα, έχοντας ως λογότυπο το σήμα των προϊόντων Carrefour. Η συγκεκριμένη συμφωνία λύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος».

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην «Μαρινόπουλος» έφεραν την «Καρυπίδης» σε δεινή θέση. Έτσι, τον Απρίλιο του 2016 η «Καρυπίδης» θα υπαχθεί στο άρθρο 99, με την τότε ανακοίνωση όμως να υποστηρίζει ότι δεν θα σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία της αλυσίδας.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα