Έχω αποκτήσει φοβία με το φαγητό. Φοβάμαι να φάω. Τι να κάνω?

Από την Κλεοπάτρα Κετσελίδη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να...
ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας χωρίς την τροφή, η οποία θα του παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Χωρίς την τροφή πολύ σύντομα θα ανακαλύψετε ότι θα σας είναι αδύνατο να κάνετε ακόμα και την πιο απλή δραστηριότητα, θα νιώθετε αδύναμη, θα κουράζεστε πολύ εύκολα, θα έχετε αρνητικές μεταβολές στην διάθεσή σας αλλά και σοβαρό πρόβλημα σε γυναικολογικά ζητήματα, όπως αμηνόρροια.

Δεν
χρειάζεται να φοβάστε ότι θα πάρετε κιλά.

Αν το θερμιδικό περιεχόμενο της διατροφής σας είναι το κατάλληλο για το ύψος, το βάρος και την φυσική σας δραστηριότητα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Εάν η φοβία σας για το φαγητό ωστόσο είναι εκτεταμένη, σε επίπεδο που να μην τρώτε καθόλου ή να τρώτε ελάχιστα, υπάρχει περίπτωση ανάλογα και με τα υπόλοιπα συμπτώματα να πάσχετε από κάποια διατροφική διαταραχή όπως ορθορεξία, νευρική ανορεξία, βουλιμία, φοβία κατάποσης κλπ.

Θα ήταν απαραίτητη επομένως η βοήθεια ενός εξειδικευμένου διαιτολόγου, σε συνεργασία με έναν ψυχολόγο με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, ώστε να κάνει την διάγνωση για το αν υπάρχει ή όχι διατροφική διαταραχή και ποια.
Πηγή
Keywords
Αναζητήσεις
φοβια καταποσης, φοβάμαι να φάω
Τυχαία Θέματα