Δεινόσαυρος έκανε την εμφάνιση του σε...πάρκο στο Ηράκλειο - Ένα ταξίδι στον κόσμο του Dinosauria [video + photos]

Περνώντας την πύλη, και αφού κοιτάξεις πρώτα δεξια και μετά ευθεία, εισέρχεσαι μέσα σε λίγα μετρα στον... μοναδικό κόσμο των δεινοσαύρων, με τα έρπετα να...περπατούν ακόμη και δίπλα σου!

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηρακλειο δίνεται σε όλους η ευκαιρία για ένα μοναδικό ταξίδι. Το Dinosauria είναι εδώ και καλοσωρίζει ολους σε ένα κόσμο που απαρτίζουν δεκάδες δεινόσαυροι της Τριαδικής, Ιουρασικής και Κρητιδικής περιόδου.Δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την συναρπαστική ιστορία των δεινοσαύρων
στο πέρασμα των χρόνων συναντώντας τις προσομοιώσεις αυτών με αποκορύφωμα τον γιγαντιαίο Τυραννόσαυρο Rex! Πιστά αντίγραφα σκηνικών της εποχής των δεινοσαύρων αλλά και του ανθρώπου του Νεάτερνατλ γυρνούν το χρόνο πίσω και πραγματικά μας ταξιδεύουν.Μία ανεπανάληπτη εμπειρία με πολλές εκπλήξεις περιμένει όλους τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους!
Έκπληξη που άλλους έκανε να χαρούν και άλλους να... τρομάξουν ήταν η εμφάνιση ενός... δεινόσαυρου μέσα στην καφετέρια του πάρκου!
Δραστηριοτητες

Στο χώρο του Dinosauria οι φίλοι μας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν συναντώντας ένα μεγάλο αριθμό εκθεμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αμφίβιων δεινοσαύρων, που φθάνουν μέχρι και το φυσικό τους μέγεθος. Η ρεαλιστική αναπαράσταση των δεινοσαύρων μας θα συνοδεύεται από κινήσεις και κραυγές ούτως ώστε οι μικροί μας φίλοι να μπορέσουν να αντιληφθούν επακριβώς την υπόσταση ενός δεινοσαύρου και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό της Μεσοζωικής εποχής! Οι νεαροί επισκέπτες μας μέσω διαδραστικών οθόνων θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή των δεινοσαύρων, τη διατροφή τους, τις καθημερινές τους συνήθειες, τον τρόπο και τα πιθανά αίτια εξαφάνισής τους, ακόμη και να παίξουν διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια σε σχέση με τη ζωή τους.Επιπλέον, οι επισκέπτες μας σαν μικροί εξερευνητές θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τις πρώτες τους ανασκαφές απολιθωμάτων, αφού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα έχουν την δυνατότητα να επιδοθούν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα και να μάθουν συγκεκριμένες τεχνικές από κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα, ενώ θα υπάρχουν ακόμα και άλλες επιμορφωτικές δραστηριότητες. Τέλος, η μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία του πρώτου 5D cinema στην Ελλάδα περιμένει όλους τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους!
Που βρίσκεται

Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης , όπου φιλοξενείται το Dinosauria , βρίσκεται στις Γούρνες Ηρακλείου (στο χώρο της πρώην βάσης Γουρνών) 16 χλμ περίπου ανατολικά από την πόλη του Ηρακλείου και 10 χλμ περίπου ανατολικά από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα σε περιοχή πρώην Αμερικανικής βάσης έχουν δημιουργηθεί πέρα από το Dinosauria, έργα παιδείας – αθλητισμού, έρευνας και τεχνολογίας όπως το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών)
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα