"Χορεύουν" από τους μετασεισμούς οι κάτοικοι στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας

Λίγο μετά τις 2:00΄ το μεσημέρι και οι κάτοικοι στο Ρεγγίνι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία, χορεύοντας στον ρυθμό των μετασεισμικών δονήσεων που δεν λένε να σταματήσουν εδώ και δυο ώρες περίπου. " Κάθε τόσο και λίγο η γη κουνιέται κάτω από τα πόδια μας...", έλεγε πριν από λίγο... ένας από τους κατοίκους στο LamiaReport.

Το καμπαναριό της εκκλησίας στο Ρεγγίνι έχει πάθει μεγάλη ζημιά από το σεισμό, καθώς επίσης και η παλιά εκκλησιά του χωριού. Ένα σχετικά καινούργιο σπίτι έχει υποστει σοβαρές ρωγμές, καθώς επίσης και ο φούρνος του χωριού, ενώ και άλλα σπίτια έχουν υποστει ρωγμές μικρότερης
κλίμακας.

Σε πολλά χωριά της βόρειας Λοκρίδας έχουν υποστει ζημιές οι κεραμοσκεπές, ενώ οι κάτοικοι δεν μπαίνουν στα σπίτια τους εάν δεν περάσει το κλιμάκιο του ΟΑΣΠ για να ελέγξει τα σπίτια και τα καταστήματα, που έχουν υποστει ζημιές από το πέρασμα του Εγκέλαδου.

Στην περιοχή της Αμφίκλειας, Τιθορέας, Ελάτειας και σε χωριά της ευρύτερης βρέθηκε κλιμάκιο της Π.Υ και της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, για να προσφέρει βοήθεια όπου χρειαστεί.
lamiareport.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα