Χαλκίδα: Γέμισαν με ράσα στην αστυνομική διεύθυνση

Τελικά τον παπά δεν τον κάνει το ράσο μιας και απατεώνες, έβαλαν ράσα και εξαπατούσαν παίρνοντας λεφτά. Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε ιερείς σε διάφορες περιοχές

Οι δράστες εντόπιζαν ιερείς σε όλη την χώρα και επικοινωνούσαν μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων. Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες.

"Βάλτε τα χρήματα γρήγορα, γιατί κινδυνεύετε με την
σύνταξη σας" φέρεται να είπε ένας δράστης σε ιερέα προκειμένου να του αποσπάσει τα χρήματα. Ήταν τόσο καλοί στην ηθοποιία που κατάφεραν να κερδίσουν το ποσό των (9.130) ευρώ.

Επίσης σε βάρος του 35χρονου δράστη ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για πράξεις που είχαν λάβει χώρα κατά το παρελθόν σε όλη την επικράτεια (π.χ. Ρέθυμνο, Ρόδος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π.).

Χθες οι άντρες της ασφάλειας κατάφεραν να βρουν το κύκλωμα στην Χαλκίδα και ύστερα από πολυήμερη έρευνα, τους έβαλαν χειροπέδες. Πήγαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμειναν και κατάφεραν να τους βάλουν χειροπέδες. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία βιβλιάρια τραπεζών, μία κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.730 ευρώ. Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22-03-2012) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ιερέων.evianews.com
Keywords
Τυχαία Θέματα