Μπογκνταν Ομπραντοβιτς: "Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μπορεί να κρύβεται ο νέος Τζόκοβιτς"!

Όταν ακούς αυτά τα λόγια από το στόμα του αρχηγού της Εθνικής Σερβίας του Davis Cup και προπονητή του μόνιμου νούμερο 1 της ATP, Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν μπορεί να μην γεμίζεις...
ελπίδα για το μέλλον του τένις στη χώρα μας! Ο κ. Ομπράντοβιτς προκάλεσε αίσθηση με όσα ενδιαφέροντα είπε στους εκπροσώπους του τύπου κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο του σεμιναρίου της GPTCA, το οποίο διεξάγεται αυτό το τριήμερο, στις εγκαταστάσεις
του les raquettes tennis club!

O κ. Ομπράντοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους Έλληνες παίχτες και προπονητές, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως όσοι παρακολουθήσουν το τριήμερο σεμινάριο της GPTCA θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι!

Σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι Ελλάδα και Σερβία μπορεί να μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά, τόσο σαν χώρα, όσο και σαν λαοί, αλλά παρόλα αυτά οι Σέρβοι βρίσκονται στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, ενώ εμείς παρά τους ταλαντούχους τενίστες δεν έχουμε να επιδείξουμε σημαντικές διακρίσεις, ο κ. Ομπράντοβιτς τόνισε: «Αν η Σερβία έβγαλε έναν Τζόκοβιτς, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει βγάλει πέντε! Ως λαός οι Έλληνες έχουν μέσα τους το DNA του πρωταθλητισμού. Το έχουν αποδείξει με τις επιδόσεις τους τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο στο μπάσκετ, στο πόλο, στον στίβο και αλλού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι παιδί της Ελλάδας και αυτό λέει πολλά. Στο τένις υπάρχουν εδώ πολλά και πολύ αξιόλογα ταλέντα, αλλά και σπουδαίοι προπονητές, όμως υπάρχει η τάση όλοι να φεύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο και αυτό είναι μεγάλο λάθος! Οι Έλληνες πρωταθλητές πρέπει να προπονούνται εδώ, πρέπει να τους κρατήσετε στην χώρα σας και πάντα μέσα στο προπονητικό τους team πρέπει να υπάρχουν έλληνες που θα βοηθούν να μην χάσουν τον δεσμό τους με την πατρίδα τους. Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε νέες γνώσεις στους έλληνες προπονητές, που στη συνέχεια θα τις μεταφέρουν με τη σειρά τους στους αθλητές τους. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μπορεί να κρύβεται ο νέος Τζόκοβιτς, αλλά θα πρέπει να τον ψάξουμε και όταν τον εντοπίσουμε, θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να φτάσει να αγωνίζεται με την αφρόκρεμα του παγκόσμιου τένις».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του κ. Ομπράντοβιτς στο ερώτημα για το κατά πόσο ο πόλεμος στη Σερβία επηρέασε την μαγική γενιά των Σέρβων αθλητών που θαυμάζουμε στο παγκόσμιο τένις σε άντρες και γυναίκες. «Κατ’ αρχάς δεν σας εύχομαι να ζήσετε ποτέ πόλεμο», επισήμανε ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας και συνέχισε: «Πραγματικά δεν είμαι σε θέση να ξέρω σε ποιον ακριβώς βαθμό επηρέασε ο πόλεμος τους πρωταθλητές μας για να γίνουν αυτοί που είναι σήμερα, αλλά είμαι βέβαιος πως ο καθένας τους κουβαλά βαθιά μέσα του αυτήν την τρομερά δύσκολη περίοδο. Σίγουρα όμως η αποφασιστικότητα και τα ατσάλινα νεύρα του Νόβακ Τζόκοβιτς για παράδειγμα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των προσωπικών του βιωμάτων, αλλά μιας πολύ σκληρής δουλειά από όλο το προπονητικό του team, κυρίως σε επίπεδο ψυχολογίας»

Τέλος, για τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη δήλωσε: «Τους παρακολουθώ και πιστεύω ότι το μέλλον τους ανήκει. Η Μαρία Σάκκαρη έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στο γυναικείο τουρ και της αξίζει μια καλή πορεία. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι τρομερό ταλέντο και πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα την μετάβασή του από τα Junior στο επαγγελματικό τένις. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία και απαιτεί πολύ δουλειά και στήριξη από τους προπονητές του και το στενό του περιβάλλον. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά».
Keywords
Τυχαία Θέματα