Μπες βγες για τον Λούλα

Δεν έχει τέλος η δικαστική μάχη του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει...
καταδικαστεί σε φυλάκιση για διαφθορά, τη στιγμή που παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός της χώρας και φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου. Οι δικαστικές του περιπέτειες, όμως, δεν θα του επιτρέψουν να συμμετέχει στη διαδικασία.

Το πρωί της Κυριακής ο δικαστής του Εφετείου Ροχέριο Φαβρέτο αποφάσισε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας αποδεχόμενος το αίτημα του Κόμματος των
Εργατών.

Οι υποστηρικτές του Λούλα άρχισαν να πανηγυρίζουν την απόφαση για την άμεση απελευθέρωσή του τρεις μήνες μετά τη φυλάκισή του. Σχεδόν χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτίμπα, στη νότια Βραζιλία, όπου κρατείται ο Λούλα, ζητώντας την απελευθέρωσή του.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως ο πρόεδρος του Εφετείου Κάρλος Εδουάρδο Τόμσον Φλόρες εμπόδισε τις προσπάθειες του δικαστή εγκρίνοντας το αίτημα των εισαγγελέων να παραμείνει ο Λούλα φυλακισμένος.

Ακόμη κι αν είχε αφεθεί ελεύθερος, ο πρώην πρόεδρος (2003-2010), που βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου, μάλλον θα έβλεπε την υποψηφιότητά του να ακυρώνεται από το εκλογικό δικαστήριο βάσει της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει σε κάποιον που έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό να είναι υποψήφιος.

Βάσει των σεναρίων που περιλαμβάνουν τον Λούλα στους υποψήφιους, φαίνεται να κερδίζει υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον κοντινότερο αντίπαλό του. Αν αποκλειστεί, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι είτε θα ψηφίσει άκυρο είτε λευκό.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα