Αυγενάκης: «Η Κυβέρνηση κατήργησε το θεσμό του «πλοίου ασφαλείας» - Επιτείνει την αγωνία των πολιτών & οδηγεί στην καταστροφή τους παραγωγούς»

«Ξεκινά η 48ώρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία δεν επιτρέπει τη διενέργεια δρομολογίων από και προς τη νησιωτική περιφέρεια...
Η απεργία, αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, αποτελεί καταστροφή για τους νησιώτες, για τους παραγωγούς, για αγρότες και κτηνοτρόφους, για όλους τους ανθρώπους που ζουν στα νησιά και έχουν καθημερινά την αγωνία, αν προκύψει το παραμικρό πρόβλημα, αν θα φτάσει το φορτίο με τα φάρμακα, με τα
προϊόντα, με τα καύσιμα και μια σειρά άλλα τέτοια ζητήματα.

Μετά από δική μου πρωτοβουλία, η τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε ψηφίσει το άρθρ. 25 του ν. 4256/2014 για «πλοίο ασφαλείας» και προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων.

Δυστυχώς, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε κι εδώ την εμφάνισή της. Κατήργησε το «πλοίο ασφαλείας»!

Η Κυβέρνηση εθελοτυφλεί και αγνοεί ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους, παραγωγοί και έμποροι δυσκολεύονται στην μεταφορά των προϊόντων τους, ευπαθή προϊόντα καταστρέφονται και οι παραγωγοί δέχονται άλλο ένα πλήγμα από την Κυβέρνηση οδηγούμενοι στην απόγνωση και την καταστροφή.

Καλούμε άμεσα τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Π. Κουρουμπλή, να πάψει να είναι παρατηρητής στα γεγονότα που εξελίσσονται και να επαναφέρει άμεσα σε εφαρμογή την διάταξη για «πλοίο ασφαλείας» και προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες, αλλά και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων».
Keywords
Τυχαία Θέματα