Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Το ποσό των 550 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν από μια ηλικιωμένη στην Ορμύλια Χαλκιδικής, τρία άτομα...
24, 24 και 42 ετών, τα οποία συνελήφθησαν προχθές.

Συγκεκριμένα, οι δράστες αφού πήγαν στην οικία του θύματος, ο 42χρονος προσποιούμενος τον ασφαλιστικό πράκτορα και επικαλούμενος δήθεν προηγούμενη συνεννόηση με τον γαμπρό της ηλικιωμένης, της απέσπασαν συνολικά τα χρήματα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν αστυνομικοί που ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πολυγύρου εντόπισαν
και συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τους τρεις ημεδαπούς με βάση την περιγραφή τους, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό (530) ευρώ που αποδόθηκε στην παθούσα.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα