Αναξιοπιστία της Aegean Air . Eπιστολή διαμαρτυρίας προς την εταιρεία που εσταλη 09-5-11 δίχως απάντηση....

Την προηγούμενη Παρασκευή 06/05/2011 είχα προγραμματισμένη πτήση από Ρώμη προς Αθήνα για τις 11:00 - τοπική ώρα Ιταλίας...
(αρ. κράτησης 54****). Λόγω απεργίας στην Ιταλία, έγινε αλλαγή της ώρας πτήσης για τις 15:45-τοπική και ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από υπάλληλο της εταιρείας σας στις 05/05/2011. Επικοινωνήσαμε και εμείς στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την ώρα πτήσης και νέα
υπάλληλος της εταιρείας σας μας ενημέρωσε ότι η αλλαγή του εισητηρίου μας έγινε αυτόματα για τις 15:45 και ότι θα μας αποστελλόταν νέο e-mail επιβεβαίωσης της αλλαγής στο δηλωθέν e-mail της κράτησης μας ήτοι στο ************@yahoo.gr, κάτι που ποτέ δεν συνέβησε.
Την Παρασκευή 06/05/2011 φτάσαμε στο αεροδρόμιο Fiumicino και συγκεκριμένα μπροστα από το deck που γινόταν το check-in της Aegeanair στις 15:08 όπου και διαπιστώσαμε ότι το check-in ήταν κλειστό. Ρωτώντας και ψάχνοντας να βρούμε μια εξήγηση καταλήξαμε στα γραφεία της Αre όπου μας ενημέρωσαν ότι το check-in είχε κλείσει 45' πριν την πτήση επειδή αυτή είναι η τακτική στην Ρώμη (ψευδώς φυσικά αφού η ίδια πολιτική ακολουθείται σε όλα τα αεροδρόμια παγκοσμίως και το check in γίνεται μέχρι και 30' πριν την πτήση). Επίσης μας ενημέρωσε ότι για να γίνει αλλαγή εισητηρίων έπρεπε να πληρώσουμε 128€ επιπλεόν (64€/άτομο) για την πτήση των 20:25-τοπική.
Αποχωρήσαμε από το stand της Are και επικοινωνήσαμε κατευθείαν με τα κεντρικά της Aegean στις 15:20 στο τηλ 00302106261000. Από τα κεντρικά μας απάντησαν με αναίδεια ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ήμασταν στην ώρα μας στο check in,ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για εμάς και ότι έπρεπε να καλέσουμε στο customer service στο τηλ.00302106261921 όπου καλέσαμε τουλάχιστον 5 φορές χωρίς να μας απαντήσει κανείς.
Μην έχοντας άλλη επιλογή επανήλθαμε στο stand της Are για την αλλαγή των εισητηρίων. Απο εκεί μας ενημέρωσαν ότι πλέον το πρόσθετο ποσό που έπρεπε να πληρώσουμε ήταν 78€/άτομο (και όχι 64€) ήτοι 156€ συνολικά επειδή έκλεισαν οι φτηνές θέσεις (μέσα σε 10') !!!! Κάναμε την αλλαγή και αποχωρήσαμε τελικά.

Έχοντας την εμπειρία πολλών ταξιδίων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, λόγω της εργασίας μου, με διάφορες αεροπορικές εταιρείες και έχοντας συνεργαστεί αρκετές φορές με την Aegeanair θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά της εταιρείας, των υπαλλήλων της αλλά και των συνεργατών της ήταν απαράδεκτη.

Είμαι πεπεισμένη ότι το check -in είχε κλείσει νωρίτερα λόγω σύμπτηξης 2 πτήσεων σε μία , γεγονός που σε ουδεμία περίπτωση επιτρέπεται και πόσο μάλλον χωρίς ειδοποίηση και ακόμη περισσότερο να χρεωθούν οι πελάτες την αλλαγή και σε χρήματα και σε ταλαιπωρία. Καταλαβαίνετε την αγανάκτησή μου όταν τελικά είχα προγραμματίσει να είμαι στην εργασία μου την Παρασκευή το μεσημέρι και τελικώς προσγειώθηκα την Παρασκευή 06/05/2011 τα μεσάνυχτα μετά από 5 ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο.

Είμαι παντελώς δυσαρεστημένη, όχι μόνο για την αλλαγή, την ταλαιπωρία, την ψυχική μου διαταρα
Keywords
Αναζητήσεις
ποσες ωρες πριν μπορω να κανω check in στο fiumicino, επιστολη σε αεροπορικη εταιρεια
Τυχαία Θέματα