Αυτό είναι το νέο Trend στη διακόσμηση!

Μπορεί μέχρι σήμερα να έχετε ακούσει τον όρο «faux» κυρίως για κοσμήματα και...
αξεσουάρ, αλλά τελευταία έχει γίνει το νέο trend στον χώρο της διακόσμησης.

Πιστέψτε το – τα faux υλικά έχουν μπει στα σπίτια και αποτελούν τη νέα τάση που οι ιδιοκτήτες αλλά και οι διακοσμητές αγκαλιάζουν. Με δεδομένη την άνοδο της ρουστίκ αισθητικής που παρατηρούμε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο Pinterest, οι τιμές του ξύλου έχουν ανέβει. Το αποτέλεσμα;
Αυξήθηκε παράλληλα και η ζήτηση για faux ξύλινες δοκούς που είναι οικονομικές και δίνουν την ίδια ακριβώς αίσθηση με το ξύλο. Το εναλλακτικό υλικό, μάλιστα, είναι ευκολότερο στην εγκατάσταση και διαρκεί περισσότερο από το πραγματικό ξύλο.
Ένα άλλο trend που είναι εξίσου δημοφιλές στο Pinterest είναι τα γκρι πατώματα. Παρατηρείται, λοιπόν, το φαινόμενο ιδιοκτητών που βγάζουν τα κλασσικά ξύλινα πατώματά τους και τα αντικαθιστούν με τεχνητά γκρι υλικά για να αναπαράγουν την τάση αυτή στο σπίτι τους.

Για τη διακοσμήτρια Nicole Gibbons, η επιλογή των faux υλικών δεν είναι τόσο πολύ «τάση», αλλά μια εναλλακτική για τους πελάτες: «Ο κόσμος δεν έρχεται σε μένα για να ζητήσει ψεύτικα υλικά. Το faux γίνεται η εναλλακτική κάποιου πράγματος που δεν είναι πρακτικό για τους ίδιους. Οι πελάτες αγαπούν το άχρονο στυλ του μάρμαρου Carrara, αλλά μπορεί να μην μπορούν να διατηρήσουν, για παράδειγμα, μαρμάρινους πάγκους στην κουζίνα καθώς είναι εύκολο να λεκιαστούν από όξινες τροφές. Δεν έρχονται να μου πουν “Θέλω faux μάρμαρο”. Λένε “Μ’ αρέσει πολύ η όψη του μαρμάρου αλλά είναι δύσκολο να συντηρηθεί. Μαγειρεύω καθημερινά. Τι εναλλακτική έχετε να μου προτείνετε;”»
Μια λύση για τους πάγκους είναι ο επεξεργασμένος χαλαζίας, ο οποίος βγαίνει σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων και παράλληλα αντέχει τις μεγάλες θερμοκρασίες και τις όξινες τροφές.Τα faux υλικά επεκτείνονται και στα πλαστικά φυτά που μπορούν να παρέχουν στους ιδιοκτήτες μια αίσθηση άμεσης ικανοποίησης. Αν το μπαλκόνι σας δεν έχει ήλιο, έχουν πεθάνει πολλά φυτά και θέλετε να έχετε την αίσθηση του πράσινου, μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Για να σας δείξουμε πόσο μεγάλο είναι το trend των faux φυτών θα σας αναφέρουμε το εξής: η εταιρεία New Growth Designs παρέχει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα faux φράχτη με πυθάρια στην αυλή τους. Αν αναρωτιέστε πως μπορούν τα πλαστικά φυτά να είναι τόσο ακριβά, θα σας απαντήσουμε αμέσως. Η εταιρεία ζωγραφίζει πάνω σε κάθε φύλλο ξεχωριστά τις «ίνες» και καταλήγει σε ένα πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Τόσο ρεαλιστικό που θα μπορούσατε να ισχυριστείτε πως είναι οι θάμνοι της γιαγιάς σας και να σας πιστέψουν.

Σύμφωνα με την Gibbons υπάρχουν δύο λόγοι για να ανακαινίσετε το σπίτι σας: Για να δημιουργήσετε τον πιο ευχάριστο δυνατό χώρο που θα απολαμβάνετε καθημερινά και για να αυξήσετε της αξία του ακινήτου σας. Αν σκέφτεστε τη μεταπώληση τα πραγματικά υλικά είναι πάντα προτιμότερα. Αν, όμως, σας ενδιαφέρουν υλικά στα οποία θα μπορείτε να ανταποκριθείτε οικονομικά και να κάνετε το σπίτι σας πιο όμορφο, τότε τα faux είναι για εσάς.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα